ДЈБ: Сви нотари били ангажовани на овери потписа за Вучића

Покрет Доста је било у саопштењу наводи да је јасно где су јуче били сви нотари и зашто, као и да тај покрет није имао ниједног нотара за оверавање потписа.

Покрет Доста је било негирао је тврдње Јавнобележничке коморе да нема привилегованих кандидата и навео да не може да дође до нотара, јер су, како се истиче у саопштењу, сви нотари били ангажовани на оверавању потписа за кандидатуру Александра Вучића.  

У саопштењу се наводи "рачуница" да је јуче било потребно 500 нотара за оверавање 60.000 потписа подршке Вучићевој кандидатури, ако се узме да је за оверавање једног потписа потребно најмање три, а уобичајено шест минута.

ДЈБ се позива на податке Јавновележничке коморе да у Србији има 162 канцеларије са 431 нотаром.

"Јасно је и где су јуче били сви нотари и зашто. Доста је било јуче није имао ниједног нотара за оверавање потписа", наводи ДЈБ.

Покрет наводи да је три дана безуспешно покушавао да закаже нотаре, а да је за сутра успео да обезбеди њих двадесетак.

Јавнобележничка комора саопштила је раније да ће се послови овере потписа обављати у 162 јавнобележничке канцеларије у градовима и општинама где су изабрани, а у градовима и општинама у којима нису именовани јавни бележници те послове настављају да обављају судови и општинске управе, као што су то чиниле до сада. 

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи