Обрадовић: Унија је пропала

Председник Покрета Двери Бошко Обрадовић, који је најавио кандидатуру за председника Србије, оценио је да се у Скупштини Србије чуо глас евроскептицизма и еврореализма и да је висока представница Европске уније Федерика Могерини дошла у Србију да каже да је ЕУ пропала.

Србија је добила најзначајнију политичку снагу еврскептицизма и еврореализма и као кандидат Двери доносим на сцену најмодернију и најважнију политичку идеју Европе после распада ЕУ, изјавио је Обрадовић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Унија се распада на наше очи, долази време после ЕУ, која је незамислива без стратешке сарадње са Русијом, сматра Обрадовић.

Београд и Србија, оценио је Обрадовић, треба да буду темељ будуће сарадње Европе и Русије.

Могерини је дошла да нам саопшти да нема ништа од ЕУ и да се не надамо уласку Србије у ЕУ, али неће она рећи то тим речима, додао је Обрадовић.

Унија и наше власти нас лажу 16 година, колико година и деценија треба да траје пут у ЕУ и шта још да жртвујемо, упитао је лидер покрета Двери.

Србија вам више не верује, бирократама, комесарима - лажете, притискате, уцењујете 16 године, рекао је Обрадовић, док су посланици Двери држали транспаренте "Србија не верује Бриселу".

Имали смо и интересантан перформанс Александра Вучића и Војислава Шешеља у Скупштини Србије, договор да Шешељ глуми противљење Могерини, а да Вучић објашњава да је једини гранат ЕУ у Србији, рекао је Обрадовић.

"Он жели да добије честитку из Бриселу три сата пре затварање биралишта у Србији, као што је био случај са Томиславом Николићем 2012. године. Ја им нудим све супротно Александру Вучићу, очување Косова и Метохије, прекид преговора са ЕУ, окретање Русији, породичну политику", рекао је Обрадовић.

Обрадовић је оценио да је Александар Вучић главни фактор нестабилности у Србији и да је било "доста прича, глуматања" да стабилност државе угрожавају посланици који желе да раде.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи