ДСС: Прикупљање потписа одвија се у отежаним условима

Посланици Демократске странке Србије (ДСС) предали су Скупштини предлог закона о војној неутралности земље, а будући председнички кандидат те партије Александар Поповић рекао је да је сада време да се оснажи декларација о томе, усвојена пре 10 година.

Указујући да се највећи део посланика у парламенту барем формално изјашњава за војну неутралност, Поповић је, на конференцији за новинаре, рекао да би усвајање таквог закона била идеална прилика за политичку класу да јасно, својом главом каже да ће Србија бити војно неутрална држава.

Објаснио је да је предаја законског предлога урађена на дан кад у парламент долази високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Федерика Могерини, "имајући у виду да Србија, осим војно, треба да буде и политички неутрална".

Можда је ово дан за добар и озбиљан преокрет и почетак искрености у српској политици, констатовао је Поповић.

На питање да ли ће ДСС успети да до 12. марта сакупи 10.000 оверених потписа за његову кандидатуру, он је одговорио да је уверен у то, осим ако не буде апсолутне опструкције нотара.

Према оцени Поповића, прикупљање потписа се одвија у врло отежаним условима за опозицију, како због тога што је власт непотребно подигла тензије, тако и због чињенице да овере могу обављати само нотари.

Требало је или оставити могућност овере судским оверитељима, или продужити рок за предају кандидатура, нагласио је Поповић.

Конференцију за новинаре ДСС је хтео да одржи на платоу испред главног улаза Дома народне Скупштине, али им полиција није дозволила, са образложењем да је то "из разлога безбедности" због доласка Могеринијеве.

Због тога су се представници ДСС померили двадесетак метара бочно, на тротоар непосредно уз део којим пред зграду Скупштине долазе аутомобили на свечани улаз, и ту одржали конференцију.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи