Ко све улази у трку за председника?

Председничким изборима 2. априла одредиће се ко ће наредних пет година бити шеф српске државе. Судећи према досадашњим најавама, у трку сигурно улази двоцифрен број кандидата.

Српска напредна странка истакла је свог лидера и премијера Србије Александра Вучића као кандидата, а иза њега су стале и СПС и све друге странке владајуће коалиције, те ће он бити заједнички кандидат странака које учествују у власти. 

У јануару су кандидатуре истакли и Вук Јеремић, иза кога су стали неки посланици у Скупштини Србије, који су у међувремену оформили и свој посланички клуб, и СДС, као и Саша Јанковић, који је добио подршку ДС-а. 

Међу првима су председничке кандидатуре на овогодишњим изборима најавили и лидер радикала Војислав Шешељ, председник покрета Двери Бошко Обрадовић, и председник општине Чајетина Милан Стаматовић, који каже да ће на изборе изаћи као "кандидат народа", а да његова Српска народна партија, уколико то жели, има право да кандидује неког другог. 

Кандидат ДСС-а за председника Србије биће Александар Поповић. Бивши функционер Покрета социјалиста Братислав Југовић, који је напустио ту странку због председничке кандидатуре, раније је рекао да ће бити кандидат грађана јер сматра да левица мора да има свог кандидата, те да има подршку Самосталног синдиката. 

Председничку кандидатуру најавио је и председник странке "Активна Србија" Душан Јањић, који тврди да му је досад подршку дало више од 150.000 људи из Србије. 

Кандидатуре су најавила и два држављанина Србије из САД – Данијела Сремац, која каже да је и члан Републиканске партије новог америчког председника Доналда Трампа, и Владимир Рајчић, поменут у јавности као човек који је за један српски недељник обезбедио интервју са Трампом, чију је веродостојност касније демантовао Трампов изборни штаб. 

Кандидатуре су такође најавили и некадашњи члан СНС-а и естрадни менаџер Саша Мирковић и бивши високи функционер Треће Србије десничар Ангреј Фајгељ, који је више пута хапшен због претњи Александру Вучићу и Саши Јанковићу. 

Кандидатуру је најавио још један бивши члан Треће Србије Мирослав Паровић, који ће бити кандидат Народног слободарског покрета.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи