Шешељ: СРС почиње кампању ометањем Федерике Могерини

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је да ће та странка сутра започети предизборну кампању за председничке изборе, у великој сали Народне скупштине, ометањем обраћања високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Федерике Могерини.

"Што се тиче народних посланика СРС, Федерика Могерини је непожељна у Народној скупштини. Ми ћемо наш протест изражавати током целог њеног обраћања. Ако успе нешто да каже, свака јој част. Ми ћемо се трудити да не успе било шта да каже и то је наш почетак предизборне кампање", рекао је Шешељ на конференцији за новинаре.

Како је додао, Могерини је "представница ЕУ и заштитник шиптарских сепаратиста, која од почетка води антисрпску политику", а СРС је странка која је против уласка Србије у ЕУ, која ће своје противљење и на тај начин изразити.

"Ево како је Јеремић трошио наше паре"

Шешељ је новинарима дао копије докумената, листинге и податке о томе како се понашао Вук Јеремић када је био шеф дипломатије и како је трошио буџетске паре.

"Он је путовао по свету, некада користећи државни авион, али углавном изнајмљене авионе 'Аероклуба' и 'Принс евијејшн'. Видећете колико је све то коштало, као и одласци у поједине земље, када није било никаквог политичког интереса у том тренутку. Да је, на пример, ишао у Француску редовном авионском линијом, макар узео бизнис класу, што му не бисмо замерили, карта би коштала неколико стотина евра. Међутим, он је ишао авионом 'Принс евијејшн' и карта је коштала 1.435 милиона динара, односно скоро 12.000 евра", навео је Шешељ.

Додао је да располаже подацима да је Јеремић спавао у најлуксузнијим хотелима.

"Те податке имамо овде, званични су и онај ко је то урадио ставио је напомену поништити, међутим, ми смо се дочепали једног примерка, спречили уништавање документа и њега вам предочавамо данас", рекао је Шешељ.

"Контролори ће бити најангажованији активисти"

Шешељ је рекао да се његова странка интензивно бави конкуренцијом на изборима, а у првом плану су, поред Јеремића, и Александар Вучић и Саша Јанковић, које сматра, како је рекао, поред кандидата СРС, односно себе самог, озбиљнијим кандидатима.

Додао је да ће на председничким изборима СРС као контролоре имати најангажованије активисте, те да сматра да ће зато контрола на бирачким местима бити много боља.

Изјавио је да је на свим српским парламентарним изборима од 1990. године било много неправилности, много крађе гласова на бирачким местима где није било контролора или где није било поузданих контролора.

"На прошлим парламентарним изборима, СРС на 15 одсто бирачких места није била у стању да поставе контролоре, а имали смо пет бирачких места где смо имали контролоре и заменике и нисмо имали ниједан глас, значи ни они нису гласали за нас. Према томе, веома је опасно поткупљивање контролора на бирачким местима", рекао је Шешељ на конференцији за новинаре.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи