Гојковић: У четвртак расписивање и датум избора

Председница парламента Маја Гојковић сутра ће у 13 часова расписати председничке изборе и саопштити датум њиховог одржавања.

Сутра у 13 часова, приликом расписивања избора, обратићу се јавности и саопштити датум када ће избори за председника Републике Србије бити одржани, рекла је Маја Гојковић на конференцији за новинаре у парламенту.

Додала је да ће и седница Скупштине Србије бити настављена након завршетка председничких избора.

Такву одлуку Гојковићева је, како каже, донела јер је данашње заседање показало да због понашања опозиције у парламенту не може да се ради, јавља извештач РТС-а.

Навела је да је опозиционе посланике позвала на консултације, али да су они, како каже, вређали функцију председнице парламента.

"Наставићемо ово прво заседање одмах након завршетка председничких избора, јер као председник парламента Републике Србије желим да сачувам и достојанство овог парламента и демократију коју смо постигли", каже Гојковићева.

Навела је да је јутрос одлучила да направи паузу ради политичке стабилности и да је очигледно донела добар закључак, што се видело по ономе што је уследило, а то су, каже, "ревије" конференција за штампу и изјаве појединих шефова посланичких група, који су, притом, износили неистине.

"Свако ко има политичког искуства видео је како би изгледале седнице парламента", рекла је Гојковићева и додала да је срамота због свега што је чула на свој рачун и рачун парламента.

Објаснила је да је прву седницу редовног заседања у 2017. години заказала у складу са Уставом и Законом о Народној скупштини са предлогом дневног реда са 12 тачака, те да је јутрос одлучила да одржи колегијум са шефовима и заменицима шефова посланичких група.

"На мој предлог разговарали смо о томе како да организујемо рад Скупштине и за време одржавања и после расписавања председничких избора", рекла је Гојковићева и додала да је неколико шефова посланичких група затражило и појединачне састанке.

Прва седница редовног пролећног заседања Скупштине Србије почела је уз химну и постављање гарде на улазу у парламент. На дневном реду је 12 тачака.

Током усвајања дневног реда, негде око пола сата од почетка седнице, одређена је пауза, након чега је председница парламента Маја Гојковић отишла у Владу на консултације.

Опозиција је због тога протестовала, оцењујући да јој се тиме онемогућава да се чује њен глас у парламенту.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи