Вучић: Ни динар од тајкуна ми не треба

Александар Вучић негирао је да је бугарски бизнисмен Васил Цветанов финансирао његову кампању на претходним парламентарним изборима, наводећи да његова странка не узима ни динар од тајкуна.

"Не знам ни ко је Васил Цветанов", рекао је Александар Вучић новинарима упитан да коментарише наводе председника Нове странке да Цветанов финансира СНС.

Вучић је рекао да кампање СНС не финансира ниједан тајкун, те да његова странка не узима новац од тајкуна, за разлику од опозиције, већ да добијају новац у складу са бројем посланика и да би зато требало да имају убедљиво највише новца.

Истиче да СНС ни динара није потрошила на кампању, јер она још формално није ни почела, док се не распишу избори, да нема ни предизборне скупове, нити ће их имати док се избори не распишу.

"А, који год портал да отворите искакаће вам други кандидати. Па ко то финансира? Или тајкуни или странци, јер, држава их не финансира", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да СНС, који има новац, тај новац не троши, већ штеди.

Вучић је, коментаришући ово питање новинара, уз образложење да то тврди опозиција, приметио да ће се тек у кампањи наслушати измишљотина и неистина, јер ће то некима бити последња прилика да дођу на власт.

СНС почиње кампању кад избори буду формално расписани

Вучић је најавио да ће председница Скупштине Србије Маја Гојковић сутра саопштити датум одржавања председничких избора.  

Александар Вучић је, у изјави за новинаре, указао на то да ће избори бити одржани у складу са законом, и одбацио критике „оних којима је рок за кампању кратак.

"Они већ шест месеци држе скупове...", приметио је Вучић, и додао да ће СНС кампању почети кад избори буду формално расписани.

Додао је да су предизборни скупови опозиционих кандидата иначе противзаконити.

Вучић је рекао да су шансе "досовских кандидата" и њега на председничким изборима једнаке, 50-50 одсто, и да ће се резултат знати на дан избора.

"На изборима ћемо имати двојицу досовских кандидата и једног радикалског на једној страни, и мене на другој, као кандидата који подржава рад владе. Какав ће резултат бити, видећемо на дан избора, а када ће они бити, објавиће сутра председница Скупштине", рекао је Вучић.  

"Шредеров долазак није коштао ни динара"

Вучић је негирао наводе опозиције да је недавни долазак бившег немачког канцелара Герхарда Шредера у Београд коштао 150.000 евра, наводећи да су такве оцене срамотне.

Вучић је новинарима у Београду рекао да је Шредер велики пријатељ Србије и да је част што је био у Србији.

"Ни динара није тражио. Реч је о озбиљном, светски познатом лидеру. Наравно да није коштао ни динара. Ако ми покажете било који доказ да је коштало, ја више нисам председник владе", рекао је Вучић.

Премијер је рекао да је и актуелна канцеларка Немачке похвалила Шредера као веома доброг лидера, иако су, приметио је, њих двоје "љути" противници, попут Звезде и Партизана.

"У кампању ван радног времена, сви на посао"

Вучић је поручио да ће у кампањи за председничке изборе учествовати ван радног времена, те да не може никога да оправда уколико у њој учествује и изостаје са посла.

"Људи, сви на посао. Посао је најважнији", рекао је Вучић на отварању радова Коридора 11 на деоници Сурчин-Обреновац.

На опаске новинара да на данашњем скупу има и оних који би требало да су на послу, премијер је запитао да ли су сигурни у то, али и подвукао да не може и неће да правда било кога ко је то учиниио.

"Ако је неко то урадио не могу да га правдам. Ја ћу своју кампању да радим ван радног веремена" рекао је Вучић.

Ипак, приметио је, некима стално сметају људи који подржавају и њега и оно што ради влада и који долазе на јавне скупове да то и покажу.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи