ДЈБ тражи гласање о поверењу Влади

Посланичка група Доста је било (ДЈБ) покренула је данас иницијативу да се у Скупштини Србије гласа о поверењу Влади због намере премијера Александра Вучића да трку за председника државе води са позиције премијера.

Предлог за гласање о неповерењу Влади послат је свим опозиционим посланичким групама и независним посланицима а да би био прихваћен, потребно је да га потпише 60 посланика, саопштио је ДЈБ.

Наводи се и да "у опозицији има довољно посланика за заједничку иницијативу и да ово прилика "да се преброји ко је опозиција а ко није".

У позиву опозиционим посланицима наводи се да је Вучић најавом да ће бити председнички кандидат на изборима јасно показао да нема намеру да поднесе оставку на место премијера.

"Јасно је да ће функцију председника Владе злоупотребити у својој кампањи", навела је ДЈБ и оценила да је то "дубоко неморалан потез" и да је супротан уставним принципима о подели власти.

Оцењује се и да Вучић бежи од парламентарних избора и да му је циљ да спусти излазност на председничким изборима како би себи обезбедио шансе за победу.

"Вучићева подршка је од априла пала са око 40 одсто на свега 30 одсто грађана и не може да победи на изборима на којима би била велика излазност", додаје се у саопштењу.

Оцењује се и да му "свака излазност испод 60 одсто грађана гарантује победу у првом кругу".

"Захтевамо да председник Владе поднесе оставку јер Србија не сме да буде талац амбиција једног човека и његовог страха од губитка власти", истиче ДЈБ.

Вучић је изјавио претходно данас да ванредни парламентарни избори неће бити одржани упоредо са председничким, јер не постоје разлози за њихово одржавање.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи