Mихајловићева: Деца и жртве насиља не смеју да буду део политичке кампање

Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић је поручила да ниједан кандидат за председника, нити било која политичка странка, не смеју да злоупотребљавају жртве породичног или вршњачког насиља.

Михајловићева је оценила да је обраћање мајке Алексе Јанковића, дечака који је пре шест година извршио самоубиство због насиља које је трпео од вршњака у школи, на скупу председничког кандидата Саше Јанковића, најдрастичнији пример злоупотребе деце зарад политичке кампање.

Наводећи да је тако нешто недопустиво и да је мислила да је то време иза нас, Михајловић је оценила да би Јанковић морао да зна, као неко ко је десет година обављао посао заштитника грађана, да је једно кад се појединачним случајевима насиља бави као заштитник грађана, а сасвим друго кад се они користе у политичке сврхе, у циљу изношења критике на рачун државних институција.

Михајловићева је позвала институције заштитника грађана, повереника за заштиту равноправности и Канцеларију за људска и мањиска права, Савет за права детета, као и невладине организације које се баве заштитом права детета и проблемом насиља, да реагују и не дозволе да се трагедија детета злоупотребљава зарад дневне политике.

''Апелујем на све учеснике у политичком животу, а посебно у предстојећој предизборној кампањи, да не користе жртве породичног и вршњачког насиља и чланове њихових породица за политичку промоцију, већ да дају допринос заједничким напорима у борби против тог озбиљног друштвеног проблема'', истакла је Михајловићева.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи