Љајић: Парламентарни избори непотребни, закочили би реформе

Потпредседник Владе и министар трговине и председник СДПС-a Расим Љајић изјавио је да ванредни парламентарни избори сада нису потребни, јер би закочили реформе, верује да их неће ни бити заједно са председничким, а мандатара ће, додао је, предложити СНС.

Расим Љајић је навео да парламентарни избори сада нису потребни и да не верује да ће до њих доћи.

"Сматрам да би нови парламентарни избори, практично чеврти у пет година, могли додатно да закоче реформе које смо започели", рекао је потпредседник Владе.

Истиче да је Србији потребан период политичке стабилности који ће омогућити да завршимо друштвене, политичке и економске реформе и да се у овом тренутку треба фокусирати на председничке изборе.

"Очекујем да избори протекну у фер, демократској атмосфери и у складу с процедуром", навео је Љајић.

Упитан да ли је то била тема унутар владајуће коалиције, одговорио је одречно, те додао да је ту кључна оцена СНС, као стожерне странка у коалицији.

Рекао је да износи свој став и став своје странке о ванредним парламентарним изборима, те поновио да се не мери његова реч, већ ће се пре свега питати СНС и њен став ће се ценити.

На питање ко би могао да буде премијер, рекао је "знам колико и ви".

"Не знам стварно ко ће бити нови мандатар. Предложиће га СНС", закључио је потпредседник Владе.

"Пауновићева није требало да коментарише случај Марије Мали"

Љајић је изјавио да је директорка Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић одличан стручњак у области социјалне заштите, али да није требалао да коментарише ствари за које нема довољно информација, као што је случај породице градоначелника и његове бивше супруге Марије Мали.

Одговарајуће на питање како коментарише изјаву Пауновићеве о Марији Мали, председник СДПС Љајић је оценио да без довољно информације не треба улазити у било какво коментарисање, а посебно не треба давати коначне оцене.

Бивша супруга градоначелника Београда Марија је у интервјуу порталу КРИК говорила о судском поступку у којем је изгубила старатељство над троје деце.

''Пауновић је одличан стручњак у области социјалне заштите једино што је погрешила је што није требало уопште да коментарише ствари за које нема довољно информација. Као што ја немам довољно информација нити могу да дајем оцене и судове на основу онога што пише у новинама или што сам чуо", рекао је Љајић.

Како каже, с обзиром да се ради о врло осетљивим породичним стварима и односимо између двоје људи, јер се пре свега ради о интересу деце, без довољно информације не треба улазити у било какво коментарисање, а посебно не треба давати коначне оцене.

На питање да ли ће сносити одговорност у странци и влади, Љајић је рекао да она неће бити санкционисана у странци.

"Ако ћемо да градимо демократско друштво, свако има право да изнесе своју оцену и суд, али то не значи да је тај суд увек у складу са неком политиком коју странка заступа , али ми смо странка демократске орјентације и наравно да не можемо кажњавати и санкционисати неког за јавно изрецени став", рекао је он.

У том случају би онда на дневној бази могли да санкционишемо чланове странке због неких оцена које су давали, а које можда нису у складу са политиком странке или нису у складу са неким вредносним сиастемом који заступамо, додао је Љајић.

уторак, 01. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи