Николић за Спутњик: Кандидоваћу се ако се не договоримо

Председник Томислав Николић рекао је за "Спутњик" да постоји могућност да се кандидује за председника државе, али да то зависи од његовог односа са Александром Вучићем.

"Ми смо имали различите врсте договора... Ја сам био убеђен да у вези са председничким изборима спроводимо исти план. Онда се испоставило да то није баш онако како смо се непрекидно договарали... Ми смо се недавно састали и мени је Александар написао на папиру на шта је спреман", рекао је Николић у интервјуу Спутњику.   

У разговору који је вођен пред седницу Главног одбора СНС-а, Николић је рекао да му је Вучић отворено писао да треба да наставе да раде заједно и да је спреман да подржи и спроведе сваку његову иницијативу.

"Ја сам онда њему написао шта ја мислим да је наставак наше даље сарадње – то су биле само две варијанте: једна је била да се ја кандидујем за председника, а он да ме подржи, друга да се он кандидује и да га ја подржим, с тим што онда с правом очекујем да се вратим на функцију председника СНС-а и да ми повери мандат као председнику СНС-а за састав нове владе, која би остала без премијера његовим избором за председника", рекао је Николић.

Упитан да ли је од премијера добио одговор да је то немогуће или неку понуду, Николић је рекао да још није добио конкретан одговор Вучића, изузев овог што представља наставак петогодишње кампање против њега од појединих чланова СНС-а.

"И наставак скоро једногодишње кампање против мог кандидовања и евентуалног избора за председника Републике. Мислим да то можемо да се договоримо до седнице Главног одбора СНС-а. Можемо и после седнице, али претпостављам да је Александар Вучић одлучио да се не договоримо", рекао је Николић.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи