СВМ подржава председничку кандидатуру Вучића

Председништво Савеза војвођанских Мађара је, имајући у виду интересе мађарске заједнице у Војводини, одлучило да подржи Александра Вучића, кандидата владајуће коалиције за председничке изборе у Србији, саопштила је та странка.

"Односи српске унутрашње политике, тренутна осетљива друштвена ситуација, затим процес приступања Европској унији, који има бројне потешкоће и суочава се са општом кризом вредности, захтевају да сви политичари првенствено и пре свега, морају имати на уму да су најважнији сигурност грађана, заједница и стабилност државе", истиче се у саопштењу.

Како се наводи, Председништво СВМ је размотрило насталу актуелну политичку ситуацију у вези са председничким изборима, узимајући у обзир и договор који је постигнут почетком овог месеца на састанку са председницима Демократског савеза војвођанских Мађара и Странке мађарског јединства.

Председништво СВМ-а је једногласно донело одлуку да ће подржати председничког кандидата, Александра Вучића, јер у њему види особу која је посвећена процесу приступања ЕУ и политичара који гради добре српско-мађарске билатералне односе и подржава просперитет мађарске заједнице, као и кандидата Српске напредне странке, истиче се у саопштењу.

"А СНС, која је у претходном периоду била на власти и имала највећу подршку грађана, испоштовала је коалициони уговор склопљен са СВМ-ом, а тиме и интересе мађарске заједнице", напомиње СВМ.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи