Самостални ДСС осуђује притисак на државне органе

Сваки притисак на легитимне државне органе који спроводе изборни процес, као и свако страно мешање у изборни процес у Србији, Самостални ДСС је осудио, тврдећи и да су се њихова предвиђања о намери формирању новог ДОС-а под патронатом западних ценатара моћи показала као тачна.

Оштро ће се супротставити сваком покушају дестабилизације државе, наводи самостални ДСС, јер, наводе, сматрају да је мир највећа вредност за Србију - већа од било каквих мандата.

"Прозападне опозиционе странке, уместо да преузму одговорност за изборни дебакл обзиром да су странке владајуће коалиције освојиле преко 60 одсто гласова грађана Србије, покушавају да својим постизборним деловањем унесу нестабилност у Србији, вероватно попут сличних активности виђених у землкама окружења", оцењује Самостални ДСС.

Самостални ДСС подсећа и да је пре годину дана група функционера тадашње ДСС указивала на понашање Санде Рашковић Ивић које је ишло у смеру сарадње са представницима страних амбасада као и учестале сарадње са Бојаном Пајтићем, односно, како кажу, да је ДСС на челу са Рашковић Ивић био на путу формирања новог ДОС-а под патронатом западних центара моћи.

"Догађаји који су уследили након изборног дана, 24. априла, ове године, када су се у истом кошу нашле и пронатовске странке Бориса Тадића и Чедомира Јовановића и евроунијатска странка Бојана Пајтића заједно са тзв. антинато и проруском коалицијом Двери-ДСС показује да су наша предвиђана даљег деловања ДСС-а била истинита", каже Самостални ДСС.

Са жаљењем констатују да у "таквој ујдурми" учествује и ДСС, странка која је била позната по томе што је одувек водила одговорну државотворну и националну политику.

"Коме је то потребна нестабилност у Србији? Коме су то потребне нове поделе и копање ровова? Вероватно онима који не умеју у поразу да буду достојанствени и који нову прилику за долазак на власт виде у улици", закључује Самостални ДСС.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару