Опозиција најавила протест, ДС позвао симпатизере да гласају за ДСС-Двери

Лидери опозиционих странака позвали су присталице на протест испред седишта Републичке изборне комисије. Демократска странка позвала своје бираче да на поновљеним изборима, у среду, подрже ДСС и Двери, како би та коалиција прешла цензус. Обрадовић: Треба нам хиљаду гласова. Пајтић: ДСС-Двери један глас испод цензуса.

Представници опозиционих странака, после састанка одржаног у просторијама Демократске странке Србије, позвали су присталице да се окупе у суботу испред Републичке изборне комисије због, како су навели, "одбране изборне воље грађана".

"Позивамо и Вука Драшковића, Расима Љајића и Велимира Илића да се сутра у 13 часова придруже на протесту испред РИК-а како би се спречила изборна крађа", рекао је председник ДС-а Бојан Пајтић на конференцији за новинаре.

Састанку су присуствовали представници четири опозиционе листе: ДС-а, СДС-ЛДП-ЛСВ, ДСС-Двери и покрета Доста је било.

Пајтић је позвао симпатизере ДС-а да на поновљеним изборима на 15 бирачких места, који ће бити одржани у среду, 4. маја, подрже листу ДСС-Двери, која је, како је рекао, "покрадена на изборима".

Пајтић је рекао и да се подаци ДС-а слажу с подацима коалиције ДСС-Двери, односно с тиме да је та коалиција покрадена, јер се налази на један глас од преласка цензуса. 

Председник покрета Доста је било Саша Радуловић оценио је да је сутрашњи протест почетак краја лидера Српске напредне странке (СНС) Александра Вучића.

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић најавио је да ће на сутрашњем протесту тражити оставку председника РИК-а Дејана Ђурђевића, иначе функционера СНС-а.

Листа ДСС-Двери, према најновијим резултатима РИК-а, има 4,99 одсто гласова, односно недостаје им један глас да пређу цензус.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару