Стефановић: Опозиција прави циркус, сецкалице уништавају доказе

Подносилац листе СНС-а на изборима Небојша Стефановић изјавио је да опозиција прави циркус због губитка избора, док истовремено тамо где је изгубила уништава документацију која сведочи о ономе што се дешавало претходних година.

Српска напредна странка сачекаће званичне резултате које ће саопштити РИК, и онда честитати свим странкама које су прешле пет одсто, рекао је Стефановић новинарима.

Оценио је да су ови избори протекли у миру и пристојној атмосфери, подсетивши на атмосферу с избора 2012. када је било "много насиља и проблема".

"Али, ми желимо да Србија буде мирна и стабилна и нећемо дозволити македонски сценарио", рекао је Стефановић.

Замерио је опозицији која, како је навео, прави циркуску представу због губитка избора и зато што "не могу да се помире да су добили много, много мање гласова него победничка листа".

Захваљујући томе како је народ гласао, они су, додао је, принуђени да "ангажују сецкалице за папир" у Војводини и у оним општинама где су изгубили изборе.

"И сада је у току уништавање материјала и папира сецкалицама за папир, владају страх и нервоза и паника због губитка власти, привилегија и повластица и откривање онога што се дешавало претходних година", рекао је Стефановић и додао да ће све то надлежни органи морати да испитају.

Како је рекао, на Врачару сада имамо апсурдну ситуацију, протесте, а да не знамо зашто се протестује.

"Они тамо имају комотну већину, СНС као појединачна странка има највише гласова, али они удружени имају већину и поставља се питање шта људи уопште желе", запитао је.

"Можда да промене народ", рекао је Стефановић.

Не ради се о томе да дуго траје пребројавање, него се утврђују логичне грешке у записницима, рекао је коментаришући зашто дуго траје бројање гласова у РИК-у, те додао да су на свим местима били контролори свих странака и запитао зашто нису били концентрисани.

Како је рекао, кривичне пријаве може да поднесе свако, али је резултат тих стотина ранијих кривичних пријава био нула, већ су оне служиле само као средство притиска.

У сваком случају, поновио је, сваки глас је важан, а СНС чека званичне разулте РИК-а, које, додао је, очекују вечерас.

"Жао ми је што људи који су на ивици цензуса себе проглашавају победницима, али не знам шта хоће, сви заједно у збиру имају 15 одсто мање од наше листе", навео је Стефановић и додао да ће званичне резултате прихватити и странкама које су ушле у парламент – честитати.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару