Српска листа: Избори на КиМ регуларни, критике на рачун Тадића

Изборни поступак на Косову и Метохији био је апсолутно регуларан, што је потврдио и ОЕБС, а гласове из покрајине бројали су и представници Републичке изборне комисије и парламентарних странака, међу којима је било и опозиционих, саопштила је Српска листа.

Српска листа је у саопштењу навела да се зато сваки покушај Бориса Тадића да у питање доведе регуларност избора на Косову и Метохији не може тумачити никако другачије него као покушај стварања осећаја несигурности међу грађанима и дестабилизације Србије.

Тадић би, наводи Српска листа у саопштењу, као бивши председник Републике Србије, иако нам је разумљиво његово незадовољство изборним резултатима, морао да покаже више одговорности и да не покушава да на силу мења изборну вољу грађана.

"Не схватамо зашто се Тадић ишчуђава због нула гласова на појединим бирачким местима и чињенице да је на читавом Косову и Метохији освојио неколико стотина гласова, када су и он и његови коалициони партнери српски народ овде завили у црно, доводећи мисију ЕУ уместо УН, признајући, између осталог, све косовске универзитетске дипломе, регистарске таблице и личне карте, и најрадије би признали једнострано проглашену независност Косова", наводи Српска листа.

Нису ваљда очекивали да их Срби на Косову и Метохији подрже након свега што су учинили, наводи Српска листа и додаје да они неће тешким речима доприносити политичкој дестабилизацији у Србији, иако сумњају "да се иза Тадићевих оптужби крије подла намера и паклени план који нашем народу не може донети ништа добро".

Неко ко тврди да је демократа по опредељењу требало би да има макар толико демократског потенцијала да дозволи да надлежни државни органи кажу своју последњу реч у изборном поступку, наводи се на крају саопштења Српске листе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару