С ким ће напредњаци у Немањину?

Наставља се неизвесност из изборне ноћи о томе ко прелази цензус. Лидери коалиције ДСС-Двери оптужују напредњаке за прекрајање изборне воље грађана. Исто тврди и СДС. Поновно бројање гласова и увид у изборни материјал тражи и СНС како нико, каже њихов лидер, не би добио нити више гласова, нити био закинут. Неизвесност око цензуса, међутим, не доводи у питање то ко ће владати.

С ким ће напредњаци у Немањину? Александар Вучић не открива све карте. Каже, до 190 посланика може, али не без компромиса, а то је неприхватљиво. Једини сигуран партнер - Савез војвођанских Мађара.

"Да ли ће да буде више од 135, јер није више 131, са СВМ је 135, мени је важно шта је у народу, а народ је рекао своје. Ни у Војводини нам није потребан СВМ, али у Војводини ћемо покушати да направимо несумњиво ширу коалицију, за Србију то не тврдим", наводи лидер напредњака.

Ивица Дачић, ипак, чека позив. Први је звао још у изборној ноћи. Коалициони партнер од 2012. трећи дан од избора не одговара.

"СПС и ЈС су државотворне странке. Уколико добијемо такав позив, спремни смо да разговарамо о наставку сарадње са СНС-ом јер је то у најбољем интересу Србије", каже Дачић.

Исто мисли и Драган Марковић. Ружић би, међутим, радије у опозицију. А Александар Антић поручује, лопта је у ногама напредњака. Сачекајте мало, одговара Зоарана Михајловић. Коментаре задржава на скупштинском нивоу - радује је улазак већег броја странака.

"ДС је потребан политичком животу Србије, иако руководство те странке чини све да то спречи. Важно је што ће и у новом сазиву парламента бити више проевропских партија", сматра Михајловићева.

Осим о партијама, у медијима се спекулише и о именима. Соња Лихт и Иван Вејвода опет се везују за место шефа дипломатије. Вејвода демантује да је о томе било речи. Прво програм, па функције, поручује Вучић. Тема је и војвођански премијер.

"Нисам никоме ништа нудио и ни о чему нисам разговарао, ни о каквим функцијама, Вејводу веома поштујем, а нисам га чуо месецима. Са Банетом се чујем скоро сваки дан, али нисмо о томе ни реч прозборили, са Игором се чујем сваки дан па нисмо причали о томе, са Гораном се чујем сваки дан, па нисмо причали о томе", наводи Вучић.

На бели дим из Немањине неће се дуго чекати, поручује. Највише две недеље после, могуће и на дан конституисања Парламента.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару