Вучић: Ускоро отварамо две фабрике у Рашки

Председник СНС-а Александар Вучић најавио је да ће у Рашки бити изграђене две фабрике, текстила и аутомобилске индустрије, у којима ће бити запослено око 700 радника, те поручио да ће се заједно са грађанима борити за нова радна места и опстанак рудника Ресавица.

"Држите ме за реч, врло брзо ћу доћи овамо да отворимо два погона у којима ћете имати посао, а већ до јесени ћемо почети нови и велики пројекат који ћу описати смао једном речју – Голија, а који ће значити и туризам и производњу хране", рекао је Вучић на предизборном митингу у Рашки.

Према његовим речима, у том граду ће бити изграђена фабрика текстила на 11.000 квадратних метара, за који је новац обезбеђен из Уједињених Арапских Емирата, а у којем ће бити запослено 400 радника, углавном жена.

Након тога, како је рекао, биће изграђена још једна мања фабрика са 250 до 300 запослених, у области аутомобилске индустрије.

"То је оно што можемо да урадимо у овом тренутку", рекао је Вучић и нагласио да је у том граду, као и у многим градовима широм Србије, све било уништено, те да је зато важно да индустрија буде обновљена.

Вучић је рекао и да је стање у целом систему Ресавице изузетно тешко, али да ће се, као и за Железару у Смедереву, заједно са рударима и грађанима борити за рудник.

"Као и за Железару, РТБ 'Бор', тако и за Баљевачке руднике, наше је да будемо заједно, да се боримо и да не одустајемо", рекао је Вучић, најављујући да ће до септембра бити покренут велики пројекат – Голија.

То је, како је напоменуо, срце и бисер Србије, а у њу ће бити уложено много новца.

Грађане је позвао да изађу на предстојеће изборе, и оне који су за напредњаке, и оне који су против њих, и додао да ће, ако СНС победи, бити боље и политичким противницима, а да ће напредњаци честитати ако они победе, мада се плаши да ће Србија у том случају ићи у прошлост, а не у будућност.

Каже да грађани на изборима не одлучују само о себи и својим породицама, већ о путу Србије, о путу у будућност или прошлост.

Вучић је навео да насупрот политици СНС-а стоји политика без идеја и планова, која је у стању да се уједини у једном дану. 

"Једном смета 'Београд на води', другом 'Икеа', шта му смета 'Икеа' то ни Свети Петар не зна. Овим трећима, само сам чекао, смета и Железара, смета им што нећемо да имамо 5.000 гладних уста као што су они оставили", навео је Вучић.

"Говоре како има неке разлике, а нема никакве. Када су направили лакрдију на Ђерму, где су изазивали продавце јабука, сви су се у року од два сата ујединили у нападу на СНС, Владу и мене, не би им требало три минута да се договоре", рекао је Вучић додајући да оне који су 16 година на власти, а имају подршку од пет-шест одсто, треба да буде срамота што се са обе руке држе за фотељу.

Вучић је рекао да није дошао у Рашку да би грађанима говорио да само седе и леже у својим кућама и да ће живети као "бубрег у лоју", наводећи да то препушта неким другима, који говоре исто тако да Косово и Метохију воле највише на свету, али никада тамо не оду, а онда најаве одлазак, али га не реализују због тобожње забране.

"А нама и када забране – нађемо пут, јер пут до нашег народа нико не може да нам пресече и у томе се разликујемо", рекао је Вучић.

Функционерка СНС-а Јадранка Јоксимовић рекла је да су се грађани у кампањи наслушали разних порука и критика од стране оних који су дуго владали, а нису знали, умели, смели и хтели да покрену реформе, а да је оно што СНС нуди – нови план и програм и да је тај план и програм креирао Вучић. "То је човек који има план, а у срцу тог плана је напредак Србије", рекла је Јоксимовићева.

Гласови Пазара важни због поруке о јединству Срба и Бошњака

Вучић је потом на предизборном митингу СНС-а у Новом Пазару рекао да је глас у том граду важан за вас, за целу земљу, за односе у региону, за нашу жељу да отворимо дијалог Срба и Бошњака, јер морамо да живимо једни са другима и живећемо једни са другима стотинама година унапред. 

То, како је истакао, морају сви да разумеју и "усијане главе на једној, другој и на свакој страни".

"Знам да знате да говорим искрено, усред Беграда, Сарајева, Бања Луке, Новог Пазара, на сваком месту говорим исте речи", рекао је Вучић и нагласио да на томе инститира, јер, кажžе, гледа у Македонију и у много тога што се збива око нас.

Према његовим речима, нама то не треба, нама треба привредни раст, да боље живимо, да имамо нове фабрике, да расту плате и пензије...

"То је бољи живот, то је оно што нам је потребно, а не сукоби и мржња", поручио је Вучић, приметивши да је свестан да његова листа неће у Новом Пазару "добити одлучујуће гласове, већ да можемо само Расиму да направимо проблем".

Вучић је Бошњацима и Пазарцима поручио да се према њима и Пазару односио као према сваком Србину и сваком граду у Србији. "Ако сам негде, у нечему погрешио, то није било намерно, јер је за мене сваки грађанин Србије исти", рекао је окупљеним Пазарцима.

"Зато нећу дозволити да нам соле памет они којима сметају Словаци, јер гласају за друге... Ми се поносимо нашим различитостима и зато у Пазару сви морају да живе у миру и стабилности и зато Пазар мора да има више инвестиција", рекао је Вучић.

Он је рекао да је за Србију најважније да сачува мир и стабилност и позвао грађане да "не слушају лудило", којег има свим странама, и оне који би Србију да врате у прошлост и нове сукобе.

Вучић је позвао грађане да у недељу изађу на изборе. "Ћускије нека падају, идите до изборног места, да се изборимо и да у најчистијој кампањи покушамо да их победимо", рекао је Вучић.

Он је, на крају свог обраћања, позвао председника СДПС Расима Љајића да поново дође на бину речима: "Расиме, дођи на бину да и ја добијем неки аплауз".

Љајић је позвао грађане Новог Пазара, како је рекао, тих 27.000 сигурних гласова, да на предстојећим изборима гласају за листу СНС и Вучића, који је најзаслужнији за све што је урађено у том крају последњих година, због чега грађани треба да му кажу велико хвала.

"Морамо имати сталну везу са Београдом, јер решење није конфротација како замишљају политички противници, ово је наша држава, желимо да она настави оно што је Вучић започео, да градимо путеве, мостове, школе. Морамо да дамо глас Вучићу, јер разуме наше проблеме и зато што инсистира на дијалогу Бошњака и Срба као кључном елементу стабилности читавог Балкана", поручио је Љајић.

Потпредседница Владе Србије и СНС-а Зорана Михајловић рекла је да је Влада Србије направила више од 100 километара аутопутева и 276 мостова за две године и истакла да се инфраструктура развија у свим деловима Србије.

"Овај мост у Новом Пазару (преко реке Рашке) који се гради биће 300. мост који је изградила влада Србије", поручила је Михајловићева, додајући да ће ове године бити изграђено још 100 километара аутопутева у земљи.

четвртак, 04. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару