Кривичне пријаве због фалсификата у Крагујевцу

Коалиција Заједно за Шумадију и Демократске странке "Верољуб Верко Стевановић – Заједно за Крагујевац" тврди да се од запослених у комуналним предузећима чији је оснивач град тражи да, у понедељак 25. априла, доставе доказ о томе како су гласали сликањем изборног листића.

Постоје реални подаци и основане сумње да се у јавним комуналним предузећима врши уцена која је у вези са гласањем 24. априла, и на локалном и на републичком нивоу, истакнуто је на конференцији за медије Изборног штаба коалиције Заједно за Шумадију и Демократске странке "Верољуб Верко Стевановић - Заједно за Крагујевац".

"Тактика коју примењујете већ годину дана, где држите под притиском све запослене да ће остати без посла. Позивамо све грађане Крагујевца који су наишли на овакав проблем да се јаве нашем правном тиму. Изборни штаб је припремио тим адвоката који ће се бавити овим кривичним делом. Наравно нема сумње да се ради о тешком кривичном делу који је кажњив по неколико чланова кривичног законика", рекао је кандидат за одборника и народног посланика Душан Обрадовић.

Једна изборна листа у Крагујевцу, која очигледно располаже новцем за куповину гласова, направила је списак где се тачно виде имена људи који су пристали да приме новац ако за узврат донесу између пет и 15 гласова, сразмерно томе одређена је количина новца коју ће добити, речено је на новинарима, јавља дописник РТС-а. 

"Ова изборна листа је веома лоша за Крагујевац, независно и од оваквог поступка, то Крагујевчани препознају, али у економској кризи то не можемо замерити грађанима који покушавају на све начине да дођу до новца. Упозоравамо их да ће бити део наше кривичне пријаве и упозоравамо све чиниоце ових избора да ћемо у току изборног дана овакве ствари евидентирати, са тим нема компромиса, желимо да сачувамо вољу Крагујевчана ма каква она била. Неки људи се очигледно не могу помирити са тим да неће бити политички актери у Крагујевцу након ових избора, пре свега мислимо на листу ЛДП-СПО која се и бави овим кривичним делима", истакао је Обрадовић.

Изборни штаб коалиције Заједно за Шумадију и ДС подноси и пријаве по основу фалсификованих потписа приликом предаје изборних листа. Све листе, почевши од листе Српске напредне странке, поднеле су нетачне податке, фалсификоване потписе, где су се чак и мртви налазили као потписници.

"Наш Изборни штаб, као што је то урадио и председник РИК-а, такође подноси кривичне пријаве у жељи да сазнамо зашто су политичке партије вршиле притисак на овериваче и како је дошло до ситуације да имамо огроман број Крагујевчана који заправо никада нису потписали подршку било којој листи, да имамо и одређен број преминулих као потписника поменутих изборних листа", закључио је Душан Обрадовић.

петак, 05. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару