Чанак: Рехабилитација Недића пљување по антифашистичкој прошлости

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак оштро је критикивао покушај рехабилитације Милана Недића сматрајући да би то било "пљување по нашој антифашистичкој прошлости".

Чанак, који је први на листи број 7 за републичке изборе, уз Бориса Тадића и Чедомира Јовановића, тврди да су једино људи на тој листи људи с биографијама, који "могу да потпишу сваку реч коју су изговорили", те да је зато неважно колико странака учествује на изборима у Србији.

Покушај рехабилитације Недића Чанак је поменуо говорећи о стању у Србији, где, како каже, Недића хоће сада да рехабилитују његови наследници како би се докопали две куће и узели на томе пар милиона евра, због чега се, примећује, прави драма и читаво питање да ли "да се рехабилитује Милан Недић".

"Људи, због тога да пар гуланфера узме три милиона евра ми треба да пљунемо на своју комплетну антифашистичку прошлост, да пристанемо на историјски фалсификат и да 71 годину после завршетка Другог саветског рата пређемо на страну Адолфа Хитлера", упозорио је Чанак, наводи се у саопштењу Бироа за информисање ЛСВ.

"Важно да се очува право на слободан избор" 

Чињеница да је Иницијатива против застрашивања радницима у јавном сектору наишла на подршку већине учесника у изборном процесу за Лигу социјалдемократа Војводине је добар знак и велико охрабрење и то пре свега надлежнима да санкционишу све који то и даље буду чинили зарад изборних резултата.

Подршка је знак показује да без обзира на политичке разлике постоји спремност на заједничку борбу за очување права на слободан избор, наводи ЛСВ у саопштењу.

Такву оцену ЛСВ илуструје податком да су њихову иницијативу подржали јуче Социјалдемократска странка, Либерално демократска партија, лидер СНС Александар Вучић, али и лидери ДС Бојан Пајтић и СДП Сулејман Угљанин.

"Такав став је добар знак и сигурно велико охрабрење за све надлежне да слободно и непристрасно лоцирају и санкционишу све оне који даље буду покушавали да претњама и уценама утичу на резултат избора", поручују из ЛСВ и додају да је сада важно да све странке конкретно покажу своју спремност да се боре за очување слободних избора тако што ће обавестити и јавност и надлежне о свим случајевима претњи и притисака са којима буду упознате.

Лига социјалдемократа Војводине ће то сасвим сигурно чинити, наводи се у саопштењу.

ЛСВ је, иначе, покренула иницијативу да се заустави застрашивање и претње запосленима у јавном сектору да ће остати без посла уколико на предстојећим изборима не гласају за поједине странке. 

петак, 05. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару