Вучић: Ако потпишемо уговор с Кинезима, свима ће бити боље

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић рекао је у Параћину да ће, ако у понедељак с Кинезима потпишемо уговор о Железари, грађани већ идуће године осетити значајно бољи живот.

Вучић је, у обраћању грађанима на централном тргу у Параћину, поручио да би тада привредни раст ишао и до четири посто, што ће свако осетити.

"У годинама пред нама сваки човек ће осетити бољитак. Имаћемо у будућности веће плате и пензије, боље путеве", поручио је Вучић.

Истакавши да је захваљујући помоћи и енергији грађана Влада је успела много тога да покрене у Србији, Вучић је подсетио да "смо се најпре бавили одбраном од поплава, па учвршћивањем јавних финансија, спречавањем банкротства државе, те да се нисмо бавили политичким противницима, као што то не чинимо ни у кампањи".

У овој кампањи, приметио је, први пут после многих година нема ниједне разбијене главе, а ни лакших повреда, због чега ће, додао је, ако добије народно поверење, наставити да обилази градове Србије.

"Лично ћу покушати да обиђем, ако добијем народно поверење, више од 1.000 домова здравља и школа широм Србије", казао је Вучић.

Захвалио је радницима Фабрике стакла у Параћину на разумевању, уз обећање да ће се Влада борити за нове инвестиције у Параћину, као и да ће радници у фабрици, коју су неки упропастили, остати да раде.

Ако је ситуација у Параћину таква да је 40 одсто грађана незапослено, Влада је обавезна да доведе инвеститоре, поручио је лидер СНС-а.

"Имамо места и са четири и пет одсто незапослених, зато је 40 одсто невероватно и немогуће. Укупан ниво незапослености је 17 одсто и зато ми ниво у Параћину делује немогуће", објаснио је он додајући да у том граду могу да рачунају на инвеститоре и нова запошљавања.

Вучић је рекао да је сваки глас важан на изборима, јер јача и стабилизује Србију.

Избори нису никаква забава, игра, и не треба гласати да буде забавна седница Скупштине, већ је неопходно гласати за будућност, јер је четири године дуг период, време током којег се можемо приближити ЕУ по стандарду, процедури и да људи могу да живе неупоредиво боље, или можемо да се вратимо у време пљачкашке приватизације.

"Један глас ако нам недостаје, нећу да мењам политику будућности да бих остао и опстао на власти", поручио је Вучић грађанима Параћина.

Вучић је објаснио да само захваљујући јакој Србији, Европска комисија и посланици Бундестага критикују Хрватску због блокаде наше земље на путу у ЕУ, упитавши каква би била реакција да на власти буду они који желе од Србије да направе губавца.

"Било би да треба подржати Хрватску", приметио је Вучић.

Поновио је да Србија има чврст став према санкцијама Русији, да их неће уводити док год је на власти, али истовремено упозорио да би неко други поклекао под притисцима.

Србија је сидро стабилности, нема немира, насиља на улицама, као што има у другим земљама региона, оценио је Вучић упозоривши да је довољна само једна непажња да уђемо у зачарани круг, који нам руши све шансе за будућност.

"Добро сам вас разумео"

Вучић је потом посетио и Прокупље, где је изјавио да је одлично разумео оне који му сваког дана поручују да ће пред њима да клечи, сагиње се, моли и извињава, те да зна шта му је чинити у будућности.

"Добро сам вас разумео, одлично сам вас разумео, знам шта ми је чинити у будућности. Хвала вам најлепше на томе", поручио је Вучић са предизборног скупа СНС-а у Прокупљу.

Лидер напредњака објаснио је да се у претходних 50 дана трудио да чује део програма својих политичких противника и констатовао да није чуо баш ниста осим порука мржžње и увреда.

"Ништа озбиљно и одговорно нисам могао да чујем и мислим да Србија заслужује много више и много боље", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да слабу Владу Србије желе многи политичари и тајкуни у Србији који су изгубили некадашње привилегије, али и многи у региону који би да направе од Србије "европског губавца" и да као у луткарском позоришту управљају људима и судбином Србије.

"Док сам председник Владе, грађани Србије ће одлучивати и одређивати своју будућност, а не стране амбасаде или друге силе", рекао је Вучић.

Истакао је важност јачања општина Топличког округа, како би млади остали у свом завичају, имали посла и будућност, али и целе Србије, наводећи да се за то није лако изборити, али да он зна како се ради и како се прави озбиљна држава.

Председник СНС-а напомиње и да зна да народ тешко живи, али и да брзо заборави шта је прави разлог таквог живота. Оцењује да после пљачкашких приватизација није остао ни "камен на камену", додајући да се за две године не може излечити земља, али да је Влада успела да врати веру у сопствену снагу земље.

"Почели смо да заустављамо слободни пад који смо имали, уредили јавне финансије, више нисмо пред банкротством, вратићемо дугове, доводимо фабрике... 'Леони' овде не може да остане сам, потребно нам је још фабрика у овом крају Србије", рекао је Вучић.

Нагласио је да Србија има прилику да доведе више инвеститора него икада пре, јер је свуда у региону нестабилност.

"Погледајте шта се збива од Скопља, Приштине, у многим земљама и територијама у окружењу. Свуда је нестабилност и многи би желели то и у Србији, али ми смо градили мир и стабилност да бисмо изградили бољу будућност за нашу децу", рекао је Вучић. Навео је и да неће да изговара тешке речи против других народа, али да ће чвршће од појединих "букача" да брани интересе Србије на сваком месту.

"Причали су поједини да је у Сребреници био геноцид... немојте правним квалификацијама да стављате земљи омчу око врата, Вучић то никад није урадио и под много већим притисцима...", рекао је Вучић.

Оценио је да би "силни русофили" променили одмах страну да их само једном позове неко из страних амбасада, те подвукао да ова влада једина није увела санкције Русији, али да има саговорнике свуда, од истока до запада.

Лидер СНС-а позвао је чланове странке и присталице да до краја кампање задрже мир и пристојан приступ.

"Хоћемо да се боримо, да победимо чисто као суза, као сунце, на најпристојнији и васпитан начин... Нека они мрзе, мржња ће њих да уништава, а ми ћемо волети Србију, радити за Србију и тако их побеђивати", закључио је лидер СНС-а.

петак, 05. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару