ДСС–Двери: Бројни интелектуалци подржавају нашу изборну листу

Изборну коалицију ДСС–Двери подржали су бројни интелектуалци и истакнуте јавне личности, међу којима су и академици Александар Ивић и Светислав Арсић Басара, речено је на конференцији за новинаре те коалиције.

"Потребни су нам народни посланици који неће дозволити признавање статуса лажне државе Косово, који ће бранити наше грађане и неће дозволити њихово даље сиромашење, који ће устати против срамног покушаја увођења Србије у НАТО, који ће указати на 'погубност политике – Европа нема алтернативу' и који ће се супротставити диктату ММФ-а", наводи се у прогласу подршке изборној лиси ДСС–Двери.

Ту листу су до сада, између осталих, подржали и професори Јасмина Вујић, Коста Чавошки, песници Рајко Петров Ного и Гојко Ђого, историчар Милош Ковић, адвокат Горан Петронијевић, председник Националног просветног савета Александар Липковски.

Некадашњи амбасадор Србије и новинар Миливоје Глишић рекао је на конференцији за новинаре да та коалиција није против Европе, као велике цивилизације, већ против Европе "бирократије, егоизма и мржње".

"Наш циљ је племенита и права Европа, а не Европа НАТО пакта као америчка колонија. Не Европа као било чија колонија, већ Европа различитих култура, различитих хуманих вредности, Европа слоге и хармоније, ако је тако нешто могуће, а ако није могуће, ми не можемо да прихватимо ово што мисле да је могуће и ово у шта нас гурају", рекао је Глишић.

Он је оценио да је објашњење премијера Србије Александра Вучића да је нови споразум Србије са НАТО-ом реципрочан и симетричан – "гротескно".

Глишић је оценио да се сећа и времена Јосипа Броза, али да ни он није толико пута изговорио "ја" као актуелни премијер Александар Вучић.

Аналитичар Ђорђе Вукадиновић, који се налази на изборној листи ДСС-Двери, позвао је грађане да бирају политичку идеју која ће покушати да заустави погубни тренд у области економске политике, националне политике, демографској, културној политици и другим областима.

Рекао је да је из угла Србије залагање за улазак у НАТО "неморално", док је залагање за улазак Србије у ЕУ у овом тренутку "нереално и глупо".

Вукадиновић је оценио и да је циљ залагања за промену Устава Србије под "привлачним паролама", као што је смањење броја посланика, заправо, како је рекао, "излазак у сусрет захтевима" да се Устав промени да би се из њега избацила преамбула која се односи на Косово и Метохију.

субота, 06. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару