Марко Ђурић и Радомир Николић обишли расељена лица са КиМ

Функционер СНС-а Марко Ђурић је, обилазећи штанд напредњака у крагујевачком насељу Бресница, у друштву градоначелника Радомира Николића, поручио да тај град и тај крај Србије у свим развојним плановима и програмима Владе заузимају веома важно место.

Марко Ђурић поручио је да ће се на изборима 24. априла водити судбоносна битка за будућност Србије. Истакао је да ће држава наставити да улаже у Србију.

"Изрека да је Крагујевац срце Шумадије, а Шумадија душа Србије - није без разлога", нагласио је Ђурић.

Подсетио је да је Крагујевац у економском и привредном смислу некад био кичма Србије и најавио да ће држава наставити да улаже у овај део земље.

Ђурић је поручио окупљеним симпатизерима и грађанима да ће Влада наставити да ради савесно и марљиво служити својој отаџбини, да ће јачати оружане снаге и углед земље у свету, као и услове за живот грађана кроз поправљање економске ситуације.

Породице које су пре 16 година протеране с КиМ биће пресељене у 26 станова у крагујевачком насељу Бресница које су заједно изградили Град Крагујевац, Влада Србије и УНХЦР, у вредности од 54 милиона динара.

"Захваљујући Граду Крагујевцу и међународним организацијама, ови људи сутра улазе у нови смештај и нове станове где ће засновати живот који је достојан човека", рекао је Ђурић.

Најавио је да ће Влада Србије заједно са локалним самоуправама и међународним организацијама наставити да пружа овакву врсту помоћи и да ће држава и даље решавати проблеме интерно расељених људи и старати се за њихове потребе.

"У овој години почињемо и са изградњом првог великог повратничког насеља на северу КиМ", обећао је Ђурић и додао да ће држава Србија наставити да буде присутна у својој јужној покрајини.

Додао је да никад неће одустати од борбе за опстанак Србије на КиМ и борбе за повратак 247.000 прогнаних лица и да ће то бити један од приоритета будуће Владе.

С расељеним лицима са КиМ разговарао је и градоначелник Крагујевца Радомир Николић.

"Наш задатак је да им обезбедимо да осете комодитет и нормалан живот у мирној средини", рекао је Николић.

Поручио је да ће Град, који је за овај пројекат обезбедио земљиште и инфраструктурне прикључке, обезбедити преосталим породицама у центру за расељена лица у Трмбасу нови смештај у неком од објеката у власништву града, као и да ће Град ускоро купити и сеоска имања за смештај оних којима је он потебан.

субота, 06. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару