Левица Србије: Против робовласничког закона о раду

Лидер Левице Србије Борко Стефановић најавио је да ће се његова странка заложити за укидање садашњег, како је оценио, робовласничког закона о раду.

Борислав Стефановић је разговарао са радницима лесковачке фабрике у стечају "Интер Леминд", оцењујући да је то један од најбољих примера неолибералног капитализма, у коме инвеститори отуштају раднике, дају им мизерне плате и третирају их као робове.

Оценио је да у Србији страни инвеститор нажалост значи, да нема заштите на раду, синдиката и плаћеног прековременог рада и најавио да ће "Левица Србије када дође на власт прво укинути садашњи робовласнички Закон о раду, који је донела актуелна власт".

"Ова неспособна власт долази само да прича о томе како ће да доведе инвеститоре. Нека им сада кажу шта то у пракси значи. Ти њихови инвеститори уцењују раднике да раде за мизерне плате говорећи им да треба да буду задовољни што уопште имају посао. Сутра ће да кажу, ево вам десет евра, и будтите срећни што уопште радите", упозорио је Стефановић.

Говорећи о "Интер Лемонду", Стефановић је навео да влада за ту фабрику нема никакво решење, а да би она сутра могла да почне да ради и ангажује више од половине запослених, када би се држава умешала.

"Левица Србија сматра да у оваквим ситуацијама којих је пуно у Србији, држава мора да интервенише, да уложи минимална средства. Машине су унутра, пласман постоји, производ постоји, купци такође, а ми увозимо тај материјал из других земаља уместо ови људи то да производе", рекао је Стефановић.

Објаснио је да би осим тога могло да се иде и ка радничком акционарству, да запослени буду власници у таквим фабрикама, а да држава у медјувремену путем конкурса ангажује професионални менаџмент, који неће смети да отпушта људе.

"Не постоји начин да се реше овакви случајеви док држава не удје у привреду. То је оно што Левица Србије хоће", истакао је лидер те партије.

Упитан да ли је за стање у привреди одговорна само СНС или и ДС, Стефановић је навео да би требало да питати све странке, које су се стопиле у једну, а то је СНС јер се све оне залажу за исто.

"Треба питати и ту странку (ДС), али и све друге. Сви су они напредњаци и настављачи Динкићеве политике, и СПС, Љајић, и Вулин и екипа са Бизнис форума и Синиша Мали који је био у ДС-у, водио приватизације, а сада је градоначелник Београда испред СНС", закључио је лидер Левице Србије.

субота, 06. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару