СНС: Зауставити злоупотребе Пајтићеве медијске машинерије

Српска напредна странка позвала је сва медијска удружења да стану на пут, како је истакнуто, злоупотребама "Пајтићеве медијске машинерије" и отвореног притиска на новинаре.

"Лажним демократама није довољно то што сваки дан измишљају афере и брукају Србију, него су се сетили, по упутствима Туђмановог Мацана, да направе још једну намештаљку, наређујући Пајтићевом уреднику РТ Војводине да на најбруталнији начин казни новинарку, тобоже, због тога што је поставила неко питање Александру Вучићу", пише у саопштењу.

СНС саопштава да је срамно да било ко кажњава новинаре и врши притисак на слободу медија и права новинара да поставлају питања која желе.

"СНС пита лажне демократе, шефа ДС-а Пајтића и његове сараднике, који новинаре називају олошем и који им се обраћају на највулгарнији начин, шта су они икада урадили за слободу медија, и да ли мисле да могу, након 12 година најстрашније цензуре у Србији и актуелне медијске цензуре у Војводини која траје 16 година, да наставе да се ругају у лице свим новинарима и грађанима?" додаје се у саопштењу.

СНС истиче да је срамно да било ко кажњава новинаре и врши притисак на слободу медија и права новинара да поставлају питања која желе.Новинарка РТВ кажњена по директиви Пајтића и Чанка

У свом новом саопштењу СНС оцењује да лажне демократе, функционери ДС и сви остали душебрижници, заштитници лика и дела Бојана Пајтића знају да Радио-телевизијом Војводине управљају Пајтић и Ненад Чанак и да је управо по њиховој директиви директор казнио новинарку те телевизије.

"Питамо све лажне демократе да ли их је Бојан Пајтић у међувремену обавестио да му је пропао још један генијални план против Александра Вучића и СНС-а", наводи се у саопштењу те странке.

Напредњаци оцењују да Пајтић може да настави и даље да лаже и по Србији виче "мрзим Вучића", јер је то једино што зна да ради, али кажу да му не помажу ни срамне методе "Туђмановог пропагандисте, Мацана, да обмане народ Србије".

"Српска напредна странка позива све новинаре да увек и на сваком месту, свој посао обављају одговорно и у складу са правилима објективног новинарства, а ударнике Пајтићеве медијске машинерије позивамо да слободно наставе да постављају каква год хоће питања и да ће увек добити најбољи одговор од било ког функционера СНС-а", наводи се у саопштењу.

Напредњаци такође позивају Пајтића да надокнади сву материјалну и нематеријалну штету новинарки РТВ-а, да уради бар то за почетак, "када већ неће да врати све паре и дом који је отео од деце са посебним потребама".

Демократска странка саопштила је претходно, поводом случаја у којем је новинарка РТВ кажњена због тога што је премијеру поставила питање у име Иницијативе младих, да је то само наставак ућуткивања и застрашивања оних који другачије мисле.

 

субота, 06. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару