Вучић: У Пирот ће доћи страни инвеститори

Председник СНС-а Александар Вучић поручио је да ће листа СНС изаћи с комплетним програмом до 2020. године како би грађани знали шта могу да очекују и за шта се опредељују и замолио их да помогну и после 24. априла јер, како је навео, неће бити лако.

Упозоривши да и после 24. априла неће бити лако, Вучић је приметио да је предизборна кампања, иако најмирнија до сад, ипак некима послужила да само вређају, мрзе и лажирају инциденте, те да "цмиздре сваког дана".

Александар Вучић рекао је да је на путу од Алексинца до Пирота слушао данашње предизборне поруке својих политичких противника, и побројао их: "Вучић је ђубре, Вучић је педер, Вучић је лажов...".

Према његовим речима, то, односно "мрзимо Вучића" је сва њихова политика и сав политички програм, односно, ту програма нема, ни економског програма, ни програма опоравка, ни програма унапређења школства, ничег, осим мржње према њему.

"Одлична вам је та политика", поручио је Вучић и додао да то што мрзе некога неће донети ниједном детету храну на сто, нити раднику посао.

"Ми нећемо правити компромисе са онима који само мрзе, већ само с народом. Хоћемо договор с народом, ако буду хтео, али нећемо правити сцену ако они победе, ако народ изабере прошлост. Честитаћемо им и никога нећемо мрзети", поручио је Вучић на предизборном митингу СНС-а у Пироту. 

Посебно се обратио грађанима Пирота и најавио да ће у њихов град доћи страни инвеститори и да ће бити нових радних места.

Додао је да ће Пирот, захваљујући томе што ће бити завршени путеви, бити место на сред пута које нико више неће моћи да заобиђе.

Све то, додао је, можете да имате кад имате углед у свету, поштовање, мир и стабилност, а да ништа од тога нећемо имати ако Србију вратимо у прошлост.

Грађанима је поручио и да треба да размисле о томе да је некима споља, али и унутра, потребна слаба влада којом могу да управљају, да Србија не буде стабилна.

"Ми, међутим, хоћемо да имамо мир, просперитет, стабилност, да можемо да радимо и размишљамо о будућности наше деце", рекао је Вучић.

Позвао је грађане да размисле јер су четири године веома дуг период, током којих може много тога да се деси једном човеку.

"Не треба да доживљавате изборе олако, не мислите да гласате само за парламент, гласате за своју будућност, своју децу, за мир и сигурност, или за пљачкашку приватизацију, несигурност и хаос", рекао је Вучић.

"Српски брод плови сигурним морем у сигурну луку", поручио је Вучић окупљеним грађанима.

Михајловићева: Који год државник да дође у Србију жели пиротски ћилим

Потпредседница СНС-а Зорана Михајловић поручила је у Пироту да је та странка окупила најбоље, који су уједињени око Александра Вучића, за будућност Србије, наставак реформи и достизање светских и европских стандарда. 

Михајловићева је на митингу СНС-а у Пироту рекла да се ти стандарди морају достићи у свим сферама друштва, а посебно у образовању, здравству и судству.

"Да се ујединомо за свако дете да има пристојну школу и вртић у Србији", нагласила је Михајловићева.

Она је рекла да СНС, такође, гарантује пензионерима стабилне пензије и њихова раст како српска економија буде расла.

"Треба да будете поносни на своју владу, премијера и председника странке Александра Вучића, као и на политичку стабилност - погледајте земље око нас, једино ми имамо стабилност и за то је заслужан Вучић", навела је Михајловићева.

Михајловићева је рекла да који год државник да дође у Србију жели чувени пиротски ћилим и запитала да ли Пирот зна шта жели и да ли хоће у прошлост или будућност са СНС.

"Зато 24. априла да победимо за будућност Србије, јер ви добро знате шта је било током бивше владавине окренуте прошлошћу, а која је трајала 13 година. Слушали сте  о фабрикама и нови раднима местима, уместо тога је угашна фабрика 1. мај Пирот, млекара и друге фабрике", истакла је Михајловићева.

Потпредседница СНС-а је рекла да Пирот и Србија морају да учине све да се то промени.

Потпредседник странке Никола Селаковић је истакао да је Србија пре две године чврсто закорачила на свој пут, јасан и једноставан, пут пристојног посла, доброг здравства, квалитетног школства, земље у којој владају закони и право једнако за све, у којој владе бира народ, а не криминалци и тајкуни.

Подсећајући на речи некадашњег председника владе Краљевине Србије и Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца Николе Пашића како је политика ситуација у којој се "потегне цела скупштина и сви посланици и свака странка" да склоне сламку с пута, а када наиђу на балван то чине само Пашић и некадашњи министар финансија Лазар Пачу, Селаковић је нагласио да је Србија пре две године кренула да с тог пута склања стење и балване.

Он је присутнима поручио да 24. априла, када буду гласали, не дозволе да превладају они који скупљају гранчице и сламке, они који нису кадри ниједну препреку да савладају, они који желе да све остане исто, запарложено, они којима нису интерес грађани и европски начин живота.

Председник Покрета социјалиста Александар Вулин истакао је да Србија памти време пљачкашке приватизације, како су њене тадашње вође понижавале грађане бесмисленим извињењима, мрак у којем је била.

"Памти Србија ко је пљачкао, како у њој није било наде ни за радничког ни за сељачког сина, како су окретане главе од наших бораца. Памти Србија и зна да се неће вратити у време владавине тајкуна", рекао је Вулин.

Према његовим речима, Србија зна да се уједињују Демократска странка, Демократска странка Србије, Српска радикална странка и остале у мржњи против председника СНС-а Александра Вучића.

"Зна Србија да би се ујединили и да се уједињују да би нас вратили тамо где је било места за њих, а не за сељачко и радничко дете. Нас је ујединио Александар Вучић, а њих мржња према Александру Вучићу", рекао је Вулин.

На скупу се присутнима обратио и кандидат за градоначелника Пирота Љубомир Стојановић, који је истакао да су грађани Србије пре четири године отргли Србију из руку оних који су је пљачкали и уназадили, који су грађанима одузели могућност да живе добро, али, како је нагласио, 2012. враћена је нада у бољи живот, почеле су обнове, рад, запошљавање.

"Градићемо бољи живот, отварати радна места, запошљавати људе, старати се о старима, поставити темеље новог Пирота којег ћемо уједињени да градимо", рекао је Стојановић.

Председник Уједињене сељачке странке и општине Сврљиг Милија Милетић рекао је да је Србији природа дала све, али да политичаре саме бирају и позвао присутне да на предстојећим изборима гласају за коалицију око Српске напредне странке.

петак, 26. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару