"Не заборављамо ране, гледамо у будућност"

Председник СНС Александар Вучић рекао је у Алексинцу да је Србија показала како се чува углед и репутација, и како се бране интереси земље свуда у Европи и свету, како не би била црна рупа у Европи.

"Онима који кажу да је довољна једна страна света, а да други нису поребни, поручујем да Србија данас извози 64 одсто робе у ЕУ, а 20 у регион, те да нам нису потребни сукоби и поглед у прошлост, већ будућност", истакао је Вучић.

"Србија је данас поносна и уважена у свету", рекао је Вучић на предизборном митингу странке у Алексинцу и додао да ће Србија остати војно неутрална, да неће заборавити своје ране, али и да ће да гледа у будућност.

Лидер СНС подсетио је да се са председником Русије видео шест пута до сада и да "не треба да му држе предавања лажне патриоте који Путина ни на слици нису видели".

Политичким противницима је поручио да их се ни мало није уплашио - ни оних који су у пљачкашким приватизацијама отели све што је Србија имала, као ни оних који би поново да одведу земљу у излоацију.

"Колико год тешке увреде да користите, ни мало вас се не плашим и борићу се против такве политике", рекао је Вучић.

Грађане је позвао да на изборима 24. априла користе не само срце, већ и разум, како се Србија не би вратила у прошлост, у пљачкашке приватизације и изолацију.

"Осим срца, искористите и главу и гласајте разумом, јер све што смо урадили у претходне две године можемо да бацимо у бунар једном неодговорном и лошом одлуком и онда после тога нема повратка", поручио је Вучић.

Истакао је "да би се они чија је једина политика да мрзе Вучића ујединили одмах, јер нема никакве разлике између њих".

"Нема разлике између оних који вређају Словаке и оних који вређају мене, али нису заслужили ни име да им поменем, јер ничим добрим нису задужили Србију. . . Ни три минута им не би било потребно да се уједине и направе најгору владу која би Србију вратила у прошлост", рекао је Вучић.

Према његовим речима, Србија ће за две године бити много успешнија земља.

Подсетио грађане Алексинца да им је пре две године рекао да "неће тећи мед и млеко", те истакао да је сад најтеже прошло и да је Србија на добром путу, јер су коначно постављени темељи добро уређене државе.

"Успели смо да поправимо инвестициони амбијент, спустили смо стопу незапослености са 26 на 18 одсто, али морамо да спустимо стопу незапослености на десет одсто и да будемо у рангу са земљама ЕУ, мораћемо да радимо још боље", додао је Вучић.

Према његовим речима, Србија почела да враћа дугове, смањује дефицит, повећава раст, који је прошле године био 0,8 одсто, ове ће бити 2 одсто, а ако уговор са Железаром буде потписан следеће ће ићи и до 3 одсто. "То су најважније вести", рекао је Вучић.

Навео је да има много оних који мисле да се проблеми могу лако решити и који грађанима обећавају превише, али је упозорио да нема ничега што пада с неба, и да је за све потребан огроман рад и труд.

Младима је поручио да будућност није у томе да се виче и прети, да смо у сукобу са свима око нас, већ у отварању фабрика, бољем образовању, раду и учењу, како би Србија достигла европски животни стандард.

"Да ли ће нас примити у Европу, то је на њима, а на нама је да постигнемо виши животни стандард. Све друго би значило пропаст за Србију, повратак у пљачкашке приватизације и све оно кроз шта смо пролазили", рекао је Вучић.

Грађанима Алексинца је поручио да ће влада подстицајним мерама умети да помогне и да ће показати да је Србија добро место за улагање.

Вучић је касније прошетао улицама Алексинца, где је разговарао директно са грађанима о њиховим проблемима.

петак, 26. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару