Јоксимовић: Војводина може и мора много боље

Чланица Председништва СНС-а Јадранка Јоксимовић поручила је у разговору са грађанима Вршца да Војводина може и мора много боље да функционише, истичући да остварени резултати у протекле две године дају за право тој странци да тражи нови легитимитет од грађана.

Јоксимовићева је указала да је прича о СНС-у прича о напорном раду и исправном путу.

"Исправан пут је пут напретка, модернизације, нових инвестиција, више радних места, мање бирократије, борбе против корупције и свега што ће живот да учини бољим, а и економски и лични стандард ће у тим условима сваке године бити бољи", нагласила је Јоксимовићева.

Функционерка СНС-а је навела да је до сада постигнута снажна енергија која Србију вуче у правцу стабилности, напретка, развоја, додајући да ти резултати још увек нису довољни, због чега је потребно и даље напорно радити и да сви буду још одговорнији.

"Ти резултати дају за право да тражимо нови легитимитет од грађана и кажемо да ћемо се у наредне четири године трудити, уједињени око идеје напредне, стабилније и економски снажније Србије, да урадимо још више и да сваки грађанин Вршца, Војводине и Србије заслужује боље", рекла је Јоксимовић.

Указала је да је СНС свестан да добар део грађана можда није осетио на личном стандарду бољитак, али је напоменула да оно што је годинама уништавано и запуштано не може преко ноћи да се промени.

Према њеним речима, Вршац има пуно потенцијала за туризам, пољопривреду, привреду, али може и мора још боље да ради, пре свега по питању обезбеђивања више радних места за младе, како би они остајали у том граду.

Један од начина јесте коришћење европских фондова у већој мери, па је позвала локалну самоуправу да више ради на томе и обучава кадрове, сматра Јоксимовићева.

Каже да је најважнији део нашег европског пута да сами себе реформишемо и државу учинимо медернијом и ефикаснијом, па ће онда чланство у ЕУ бити "кров на кућу коју смо сами саградили и која је боља за све грађане у Србији".

"Онолико колико будемо успешнији и функционалнији утолико ће нам бити боље када постанемо чланице. Неке земље ЕУ су постале чланице, а да нису биле потпуно припремљене. Нисам сигурна да им је данас толико боље. Циљ пре свега треба да нам буде да уредимо земљу, а онда ће то чланство донети више користи", истакла је Јоксимовићева.

Поручила је да верује да ће се и у Вршцу и у Војводини живети и радити према европским стандардима и да ће СНС добити поверење грађана за наставак политике стабилности, напретка и успеха свих грађана Србије.

"У Вршцу смо независно од верске и националне припадности, од свега што нас чини се дели, а заправо нас уједињава. Сви тако различити, а уједињени око идеје напретка Србије можемо да постигнемо боље резултате", закључила је Јоксимовићева.

петак, 26. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару