Посланци СНС и СДПС разговарали са мисијом Парламентарне скупштине

Представници посланичких група СНС и СДПС Александар Мартиновић и Милорад Мијатовић разговарали са делегацијом предизборне мисије Парламентарне скупштине Савета Европе коју предводи Володимир Ариев о разлозима расписивања парламентарних избора у Србији, преизборним радњама и кампањи.

Било је речи и очекиваним резултатима и њиховом утицају на европске интеграције Србије, наведено је у саопштењу Прес служба Скупштине Србије.

Заменик председника посланичке групе СНС Мартиновић истакао је да су за 24. април расписани редовни избори за Скупштину Аутономне покрајине Војводине и редовни локални избори.

Ванредни парламентарни избори расписани су јер је, у једном делу јавности и медија постављено питање да ли Влада ради добро свој посао, односно, да се види да ли су мере које су спроведене 2014.године добре и да ли су дале резултате, као и да ли постоји алтернатива политици коју води Влада Републике Србије, навео је Мартиновић.

"Када је постављено такво питање, посебно питање исправности економске политике, председник Владе донео је одлуку да се иде на изборе, како би се грађани определили да ли подржавају политику Владе или виде алтернативу тој политици," рекао је он.

Став СНС је био да треба питати грађане шта мисле и ако дају подршку СНС, онда ће Влада до 2020.године имати мандат да спроведе све реформе, како би систем у Србији био форматиран и спреман за приступање ЕУ, што је и стратешки циљ Србије, закључио је Мартиновић.

Он је навео да је Влада чврсто опредељена и за сарадњу са Руском Федерацијом и Кином, као и да су четири године сасвим довољне да се у Србији заврше започете реформе, које су, како је оценио, већ дале резултата, посебно оне у оквиру фискалне консолидације.

"Све анализе кажу да нас у наредне две године очекује динамичан раст и повећање БДП-а те очекујемо да ће, ако укажу поверење нашој коалицији, грађани осетити јако брзо бољитак и добре резултате рада Владе", додао је Мартиновић.

Он је истакао да се нада да ће коалиција окупљена око СНС освојити више мандата него на претходним изборима, као и да без обзира на број места у парламенту, пут Србије ка ЕУ неће бити доведен у питање, с обзиром да велика већина странака има исти стратешки циљ, а то је чланство Србије у ЕУ, наводи се у саопштењу.

"Ми имамо све предуслове да до 2020.године створимо услове да постанемо члан ЕУ, али то не зависи само од нас. Оно што је за нашу коалицију важно јесте да Србију изнутра изградимо по европским принципима, да све позитивне тековине ЕУ имплементирамо у свој систем и надам се да ће грађани препознати те наше напоре“, додао је Маринковић.

Он је поновио да нема боље економске заједнице држава од ЕУ и да је најбоља политика за Србију да буде њен члан, али да ће Србија наставити да негује добре политичке и економске односе са Руском Федерацијом, напомињући да се Србија у претходне две године трудила да води уравнотежену спољну политику, као и добросуседску политику са земљама региона.

Председник Посланичке групе СДПС Милорад Мијатовић истакао је у разговору са члановима делегације преизборне мисије ПССЕ да у кампањи на овим изборима нема монопола у медијима, да је кампања пристојна, без ружних речи, као и да коалиција око СНС, којој припада и СДПС, води позитивну кампању истичући резултате рада из претходног периода и политику коју води.

"Поносни смо на отварање првих преговарачких поглавља, а значиће нам отварање поглавља 23 и 24 у наредном периоду. Изборе сматрамо провером код грађана и гарантујемо да ћемо за четири године бити држава која спроводи реформе и да ћемо урадити оно што смо грађанима обећали“, истакао је Мијатовић, како се наводи у сапштењу.

Он је поновио да је коалиција око СНС посвећена европском путу, сарадњи са Русијом, Кином и земљама региона, да тежи мирним решењима и договорима, али и посвећена реализацији бриселског споразума, што ће довести до нормализације услова за живот људи на Косову.

Састанку су поред председавајућег предизборне мисије ПССЕ Володимира Ариева присуствовали и чланови делегације Рене Руке, Андреа Ригони и Матјаж Ханжек.

петак, 26. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару