Вулин: Гласајте за бољу Војводину, какву заслужујете

Лидер Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је да очекује да грађани на покрајинским изборима гласају за бољу Војводину, какву заслужују, уместо за ону какву су имали у претходних 16 година.

"Очекујем да ће грађани гласати за себе, за бољу Суботицу, за Војводину која ће се развијати, Војводину какву заслужују, а не какву су имали у протеклих 16 година, у којој је највећи број корисника новчане социјалне помоћи", поручио је Вулин у Суботици.

Како је рекао, грађани ће имати Војводину којој ће моћи да верују, и носиоце власти којима ће моћи да верују да се заиста боре за њих, воде рачуна о јавним финансијама и послу који су добили, који неће највећи део времена проводити на страначким конференцијама за штампу, већ ће радити оно за шта су плаћени.

"Очекујем да се представимо грађанима Војводине и очекујем да добијемо поверење", рекао је Вулин, који је у Суботици разговарао са грађанима у Градском парку код споменика "Њиховој верности", подигнутом борцима који су страдали у ратовима 90-их.

Он је рекао да је постиђен када је видео то спомен-обележје, које није достојанствено уређено и упитао зашто није обележено како доликује сенама оних који су се борили за ову земљу.

"Зашто су њихове породице тако незадовољне, зашто се њихове супруге и мајке стиде када пролазе овуда и не разумеју зашто се споменик не одржава, а одржавају се сви остали. Не разумем ни ја", рекао је Вулин и додао да је то добро питање за локалну самоуправу, али и за цело друштво.

Слобода је, како је рекао, највећа вредност овог народа, а без људи који су свој живот дали за слободу ми не бисмо данас могли да будемо овде, а наша земља не би била иста.

"Можете имати какав год хоћете однос према времену, према историји, према ратовима у којима су ови људи гинули, али не можете да имате различит однос према жртви ових људи коју су положили за своју земљу", рекао је Вулин.

Истакао је да Покрет социјалиста хоће управо са тог места у Суботици да покаже до чега му је стало, као и да програм и изборна кампања те странке почива на темељним вредностима као што је слобода, уз окренутост будућности, развоју економије и запошљавању људи, посебно омладине.

Додао је да у Суботици има деце палих бораца која немају посао, те да је задатак надлежних да им дају могућност да раде и покажу им да нам је стало до жртве њихових родитеља.

"Да то не заборављамо, без обзира на то колико је времена прошло", закључио је Вулин.

субота, 27. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару