Јовичић и Обрадовићeва у посети породици са једанаесторо деце

Потпредседник Извршног одбора СНС Александар Јовичић и члан главног одбора СНС Марија Обрадовић посетили су породицу Вранић са 11 деце у Малом Мокром Лугу и том приликом поручили да треба наставити реформски пут земље ради будућих генерација и пружити сваку врсту подршке породицама којима је потребна.

"Импресиониран сам што сам данас упознао најбогатијег човека у Београду, али не у смислу да живи у вили или у некој раскоши, већ што има 11 деце", рекао је Јовичић, додавши да 13 чланова те породице сваког дана морају да имају основне намирнице за живот.

Joвичић је истакао да је важно наставити реформски пут наше земље због генерација које долазе.

"Важно је наставити политику реформи и оснажити економију, како за пет или 10 година више не бисмо имали проблеме рецесије као што смо их имали за време оних који су неодговорно водили ову земљу, да никада више не дођемо у ситуацију да се спроводе у дело пљачкашке приватизације у Србији и данас можемо рећи да смо на том путу истрајали и успели", рекао је Јовичић.

Оценивши да је најтежи период прошао, Јовичић је подсетио да је милијарду и 700 милиона евра инвестиција забележено у 2015. години, да је 120.000 нових радних места отворено у Србији, те да је 27 фабрика само у претходних годину и по дана отворио премијер Александар Вучић лично.

"Међународни углед Србије смо подигли на највиши могући ниво, данас смо поштовани у свету. То су резултати које остављамо свој деци у Србији", рекао је Јовичић, додавши да је потребно даље градити нашу земљу, ауто-путеве и мостове.

"Намеравамо да истим темпом наставимо и у наредне две, и у наредне четири године, да завршимо Коридор 10 и Коридор 11", навео је Јовичић.

Рекао је да је град Београд за наредну годину планирао и издвојиће средства из свог буџета за помоћ породицама као што је Вранић.

"То смо постигли тако што смо смањили дефицит готово три пута у главном граду. Више нема пљачкашких јавних набавки у Градском саобраћајном предузећу, Градској чистоћи и осталим предузећима", рекао је он.

Како је навео, направљене су уштеде у сваком сегменту у главном граду, свако предузеће је у плусу, осим Градског саобаћајног предузећа где су, према његовим речима, Драган Ђилас и многи други оставили огромне дугове.

"Из тих средстава, из тих уштеда, омогућићемо бољи живот, већу социјалну помоћ, да улажемо и у вртиће, и у школе, да ова дивна деца имају елементарне услове за живот", поручио је Јовичић.

Рекао је и да је обавеза будуће општинске власти да се више не дозволи да људи живе у блату, да у том делу Малог Мокрог Луга људи добију и фекалну и кишну канализацију, да се обезбеди осветљење у свакој улици, прикључак на водоводну мрежу са новим цевима за сваку кућу, да не буде рупа на путевима.

"То ћемо контролисати, доћи ћемо за пар месеци да видимо да ли нова општинска власт, а убеђен сам да ће грађани гласати за листу
"Александар Вучић - Србија побеђује" која нуди будућност, инвестиције, инфрастуктуру, да видимо да ли је ново руководство почело да одрађује обећани посао", рекао је Јовичић.

Обрадовићева, која је заједно са њим обишла породицу Вранић, рекла је да је, поред финансијске подршке, потребно показати солидарност.

"Сви смо се затворили у своје проблеме и породице, а заборављамо да постоје људи којима није потребна само помоћ у новцу, већ им је потребна подршка", истакла је Обрадовићева.

Према њеним речима, можемо бити ту једни за друге и кад је реч о школовању, што је важно за ту породицу која има децу старости од две до 24 године.

"Наша је обавеза као људи који воде државу и град, а надам се после избора и ову општину, да пошаљемо поруку да смо ту једни за друге не само у финансијској подршци, већ и када је питању свака друга подршка", нагласила је Обрадовићева.

недеља, 28. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару