Гојковић: Наставићемо рад на привлачењу инвестиција

Чланица Председништва СНС-а Маја Гојковић поручила је да су Влада и парламент у претходне две године доношењем модерних и добрих закона побољшали пословно окружење и да ће након избора, уколико СНС добије поверење грађана, наставити да раде на привлачењу инвестиција и отварању нових радних места.

Маја Гојковић је истакла да је упоредо са фискалном консолидацијом и стабилизовањем јавних финансија, којој је влада била посвећена протекле две године, парламент са Владом радио на доношењу најмодернијих закона.

"Ти закони омогућавају страним инвеститорима да Србију виде као најповољније пословно окружење, где могу да отварају фабрике, да раде и остварују профит", навела је Гојковић, која је у Бачкој Паланци обишла компаније "Alwag" и "Realknitting".

Функционерка СНС-а сматра да су Србији све инвестиције важне, јер се на тај начин остварује циљ који је постављен, а то је да буде што више радних места и у АП Војводини и у Србији.

Гојковић је указала да је само у 2015. години, захваљујући доброј политици Владе, Србија имала 1,7 милијарди евра инвестиција и да је запослено 120.000 људи.

Након обиласка фабрика у Бачкој Паланци, Гојковић је нагласила да је та општина пример добре праксе како локална самоуправа треба да ради и како се у сарадњи са Владом могу постићи добри резултати.

"Показало се колико је важна добра сарадња локалне самопураве са Владом и колико су и домаћи и страни инвеститори задовољни оваквим приступом и свим потезима Владе у претходне две године", рекла је Гојковић, најављујући наставак рада на стварању још бољег пословног окружења и амбијента за улагање.

Такође, нагласила је да су предности улагања у Србију како географски положај, тако и важни бесцарински режими са земљама ЦЕФТЕ, ЕФТЕ, као и бесцарински извоз у Русију, што је компанија "Realknitting" показала на делу, јер више од 90 одсто чарапа које произведу у Гајдобри извезу на руско тржиште.

"Разговарали смо и о проширењу производње, италијански инвеститори су задовољни окружењем у Србији и спремни су да наставе са улагањима", истакла је Маја Гојковић.

Подвукла је важност сарадње између локалног нивоа, АП Војводине и Владе.

"Убеђена сам да ће након избора 24. априла и ова карика која сада недостаје у тој сарадњи, а то је војвођнаска администрација, бити промењена, јер Војводина заслужује много боље и да ћемо бити у могућности, ако добијемо поверење грађана, да привучемо много више инвестиција у Војводину", поручила је функционерка СНС-а.

Фабрика "Alwag", која се бави рециклажом пет амбалаже, запошљава 40 радника у Гајдобри, а кроз сакупљачку мрежу у Србији ангажује више од 500 људи, док "Realknitting" запошљава више од 700 радника, а до сада је инвестирала више од 30 милиона евра у производне хале и опрему.

Гојковић је након обиласка тих фабрика у оближњем Товаришеву разговарала са женама, представницама удружења "Божур" и "Товаришево".

недеља, 28. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару