Мали и Лончар на постављању камена темељца за породилиште у Лазаревцу

Камен темељац за изградњу новог породилишта постављен је у Лазаревцу, а градоначелник Београда Синиша Мали истакао је да се ради о првом новом породилишту у Београду након седам деценија и да се на тај начин подржава наталитетна политика владе.

Синиша Мали је нагласио да је жеља да се младим родитељима обезбеде бољи услови и да у Србији буде више деце.

"Не правимо разлику између људи који живе у центру Београда или у Младеновцу, Лазаревцу, Обреновцу. За нас је веома важно да сваки грађанин Београда има и прикључак на канализацију, водовод, асфалт до своје куће, вртиће, породилиште, домове здравља и на тој политици ћемо наставити да инсистирамо у будућности", тврди Мали.

Према његовим речима, ново породилиште је велики знак да се иде крупним корацима даље.

"Желимо да се сви грађани Београда једнако осећају, где год да живе да имају једнак квалитет живота. У наредних 10 година, инвестираћемо у Лазаревац 24 милиона евра само у водовод и канализацију", навео је Мали.

Министар здравља Златибор Лончар рекао је да је стратегија Владе и премијера Александра Вучића да се улаже у здравство и просвету.

"Хоћемо да исправимо све грешке које су биле. Није се улагало, нама је дошло на наплату да исправимо све те ствари, да створимо нормалне услове, нормалне тоалете, окречене домове здравља", напоменуо је Лончар.

Такође, министар је додао да се пропадање здравства зауставило, "што није било нимало лако", али и да мора да се настави даље још бржим корацима, да здравство буде онако какво сви грађани заслужују.

"Поправили смо се за две године за шест места на европској листи по квалитету здравства, али се не заустављамо", нагласио је Лончар.

Председница парламента и функционерка СНС-а Маја Гојковић истиче да ће породилиште у великој мери побољшати наталитет у тој општини, што је и велика порука за све мале општине широм Србије, да има живота тамо где су рођени, школовани и да има посла.

"Захваљујући Влади, а пре свега премијеру, налазимо се заједно са вама, на почетку великог пројекта изградње новог породилишта, што ће за неколико месеци бити велики споменик животу, женама Лазаревца и деци која ће се рађати у предивној болници", навела је Гојковићева.

Гојковићева напомиње да Влада мора сваког дана да слуша грађане и да чини све што може за њих, те да никада не ставља испред себе партијски или појединачни интерес.

Заменик председника општине Лазаревац Бојан Стевић указао је да се годишње у Лазаревцу роди око 550 деце и изразио наду да ће нови, савремени објекат, омогућити још већи број новорођенчади.

недеља, 28. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару