СДС, ЛДП, ЛСВ: Напредњаци обмањују лажним статистичким подацима

Социјалдемократска странка, Либерално-демократска партија и Лига социјалдемократа Војводине оцениле су да Српска напредна странка наставља да лажима обмањује грађане наводећи нетачне статистичке податке.

Како је наведено у саопштењу, напредњаци "прикривају своје неславне рекорде навођењем неистинитих статистичких података о смањењу стопе назапослености са 22 одсто из 2011, на око 18 одсто из 2015. године.

"Званични подаци показују да је број незапослених и тада и данас био исти, око 734.000. Ту истину не могу прикрити лажима о броју незапослених у време Бориса Тадића, нити тиме што прескоче да помену да је у његовом мандату Србија у време највеће светске економске кризе имала далеко мањи број отпуштених него већина земаља Европе", наведено је у саопштењу СДС-а, ЛДП-а и ЛСВ-а.

Као лаж оцењени су и наводи да је СНС Србију спасао од банкрота.

"Србија се јесте налазила пред банкротом због неодговорне економске политике СНС-а од 2012. до 2014. године. Та политика имала је за резултат највеће стопе дефицита буџета у новијој историји Србије. За само четири године Вучић је Србију задужио више него Тито, Милошевић, Ђинђић и Коштуница заједно. Данас је јавни дуг Србије близу 25 милијарди евра и највиши је у нашој историји", наведено је у саопштењу коалиције коју предводе Борис Тадић, Чедомир Јовановић и Ненад Чанак.

Како је закључено, "актуелна влада је и рекордер по повећању броја сиромашних који је од 2012. године повећан за минимум 150.000 нових, апсолутно сиромашних грађана".  

Тадић забринут због изборне атмосфере  

Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић разговарао је са амбасадором САД Кајлом Скотом, коме је, како је саопштено из те странке, исказао забринутост због недемократске атмосфере у којој се одвијају избори.

Тадић и Скот су, како се наводи, разговарали о актуелној политичкој ситуацији уочи парламентарних избора, те најзначајнијим питања и изазовима са којима се Србија суочава.

Саговорници су се, додаје се, посебно осврнули на изборну кампању која је у току.

Из СДС-а су саопштили да је амбасадор Скот говорио о потреби да предстојећи избори буду слободни и демократски.

Амерички дипломата је, како се наводи, посебно нагласио да пружа подршку за формирање јаке и слободне опозиције и указао значај слободног приступа медијима за опозицију.

Током разговора са америчким амбасадором Тадић је изразио забринутост због, како се тврди, урушавања демократских постигнућа српског друштва.

недеља, 28. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару