Вучић: Војводина заслужује и може много боље

Председник СНС Александар Вучић позвао је Суботичане да гласају 24. априла и да тако одлуче да ли ће на власти остати они који за 16 година нису за њих учинили ништа или коалицију "Александар Вучић - Србија побеђује", која је довела нове инвеститоре и радна места у њихов град.

"Нећемо да кукамо, поштујемо вољу народа каква год да буде. А народ нека одлучи - или жели у прошлост са онима који мисле да су добро радили да су вредни кад устану око пола 12 или пола 1, или желе промене... Нека виде кад је земља била стабилнија и кад је имала оволико похвала из света", рекао је Вучић на предизборном скупу у Суботици.

Вучић је рекао да је уверен да ће плате у просвети и здравству као и пензије бити повећане до краја године, под условом да то не угрози јавне финансије, приметивши да никад није обећавао много.

"Никад нисам обећавао много, не обећавам куле и градове, мед и млеко, већ озбиљност и одговорност, насупрот онима који кажу - гласајте за нас, све ћемо да вам дамо", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да многе странке грађанима нуде нереална обећања, куле и градове, попут предлога да жене иду у пензију са 55 година, што би у старту донело Србији четири милијарде дефицита годишње и банкрот у року од 15 дана.

"Они пропагирају циљеве о земљу у којој ништа не треба да радите, а имате Немачку или Црну Гору у којима је граница за одлазак у пензију 67 година", рекао је Вучић.

Према његовим речима, политички противници напредњака спремни су све да обећају и позивају се на "лепšу проšшлост", тврдећи да би народу са њима на власти било лакшšе него сад.

"Наш задатак је да не дозволимо повратак у прошšлост, ни по коју цену, јер то је прошšлост пљачкашšких приватизација и изолације".

"Неки би хтели да будемо колонија, други да водимо политику у интересу других сила, а ми поручујемо да водимо политику само у интересу Србије", рекао је Вучић.

"Они кажу 'гласајте за нас, биће вам лакше'. А ја вам кажем, биће само њима лакше, а вама неће", истакао је Вучић и поручио да само уједињени можемо да побеђујемо и идемо напред.

Вучић је рекао да о онима који су 16 година водили Војводину зато и не жели ништа ружно да каже, јер о њима боље говоре њихова дела.

"Мислим да Војводина заслужује и може много боље од тога", рекао је Вучић.

Навео је да је у Суботицу у последњих 22 месеца доведено много инвеститора и отворено много нових радних места, али да то није довољно и да неће бити све док ниво незапослености не падне испод 15 одсто, а онда и испод десет одсто.

Подсетио је да је европски стандард незапосленост између 10 и 11 одсто, те да је у Србији та стопа смањена са 26 одсто на 18 одсто.

Коментаришући замерке због субвенција странцима за отварање фабрика, Вучић је рекао да ће то влада и даље чинити јер они обезбеђују радна места за наше грађане.

"Ови би их отерали за 15 дана", рекао је Вучић.

Вучића су на главном тргу у Суботици дочекале присталице СНС и њихових коалиционих партнера.

недеља, 28. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару