Јоксимовић: Србија има стабилно тло под ногама

Члан Председништва Српске напредне странке Јадранка Јоксимовић поручила је да је европски стандард у Србији до 2020. године био циљ ове владе, и да ће то за напредњаке остати и у наредном мандату.

"Ови избори су важни јер тражимо нов легитимитет да довршимо један важан посао за Србију, а то је посао реформи, напретка и приближавања ономе што јесте европски стандард до 2020. године", рекла је Јоксимовићева након обиласка штанда СНС-а у Лозници.

Наводећи да је то био циљ ове владе, Јоксимовићева, која је инстернационали секретар СНС-а истакла је да је то оно са чим желе да наставе у наредном мандату.

"Мислим да су СНС, као окосница и ове владе и наш премијер заиста показали пуну посвећеност. Показали смо да можемо много, да смо радили много. Наравно много посла је пред нама", рекла је Јоксимовићева новинарима додајући да је порука напредњака да иду уједињени.

Како каже, то је важно јер "уједињени око заједничког циља можемо да постигнео оно што је жеља свих нас, а то је модерна, стабилна, снажна и економски оснажена држава".

"То је оно што је наш циљ", рекла је Јоксимовићева.

Она је додала да то није лако поставити, да не пада са неба, те да се мора градити од споља ка изнутра и обрнуто.

"Због тога је наша порука уједињења важна, иако смо сви различити и свако од нас има своје индивидуалне потребе и опредељења, али ако сте уједињени око једног циља онда можете много", рекла је Јоксимовићева додајући да су показали да Србија сада има стабилно тло под ногама.

Како је рекла, успели су да среде јавне финансије, отворена су прва поглавља...

"Успели смо да урадимо много ствари које гарантују да у наредних четири године, уз дисциплину и озбиљан и напоран рад можемо да идемо само напред", рекла је Јоскимовићева.

Она је додала да је прича о СНС-у, прича о озбиљном и напорном раду, посвећености једном вишем циљу - а то је стабилна земља, економија и бољи живот грађана, јер је то оно што нас све уједињује.

ДС пласирањем неистина тражи подршку из иностранства  

Јадранка Јоксимовић, изразила је забринутост због једностраног, паушалног и некритичког става које је ПЕС и њен председник Сергеј Станишев показао у коментарисању предизборне атмосфере у Србији и наводног напада на чланове ДС-а.

Јоксимовићева је изразила чуђење да аргументи и чињенице у виду јасног видео снимка са спорног догађаја, као и правовремене и озбиљне реакције надлежних органа, а који показују да никаквог насиља над ДС није било, нису били важни за ПЕС и Станишева.

Јоксимовићева је чуђење изразила с обзиром на то да је, како је навела, један од постулата европске демократије право на истинито и објективно информисање.

"Легитимно је да ПЕС подржи странку коју жели, али не на начин да се неистинама дискредитује друга политичка странка. Српска напредна странка, иако изванредно сарађује са Европском народном партијом, најјачом групацијом у Европском парламенту, чији ћемо члан, надамо се, ускоро постати, и чију подршку имамо, никада се нисмо бавили потурањем неистина против наших политичких неистомишљеника", навела је Јоксимовићева у писаној изјави достављеној медијима.

А што се слободних избора тиче и позива мисији ОЕБС, Јоксимовић поручује да је за нас добро да та мисија посматра изборе.

"Подсећам да је Србија озбиљан кандидат за чланство и да су фер и слободни избори наша темељна вредност", навела је она.

Партија европских социјалиста осудила је раније, како је навела, напад на чланове Демократске странке и позвала српске власти да одлучно делују против такве врсте политички мотивисаног застрашивања. 

недеља, 28. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару