Гојковић: СНС неће улазити у коалиције са партијама деснице

Српска напредна странка неће правити никакве компромисе са партијама деснице, нити ће са њима улазити у коалиције. Они су наши политички противници и искрено се надамо да ће се грађани и АП Војводине и Србије опредељивати за будућност, а не за ретроградне идеје, истакла је Маја Гојковић, председница Скупштине и прва на покрајинској изборној листи СНС-а.

Гојковићева је навела да је пораст подршке десници тренд у читавој Европи, али да ће 24. априла грађани одлучити да ли ће их нека од партија деснице заступати у парламенту.

На питање да ли је СПС био добар партнер до сада и да ли би могао да буде пожељан партнер и у будућности, Гојковићева је за лист Данас рекла да о томе није размишљала.

"Ми смо сви политички противници у изборним кампањама. Не видимо никога као непријатеља, али у изборној кампањи свака странка жели да истакне резултате које је остварила у ресорима које обавља. Но, када нас неко напада, нормално је да ћемо одговорити. Видећемо када се заврше избори ко је и колико задобио поверење грађана покрајине и Србије", рекла је Гојковићева.

Према њеним речима, СНС не гледа на СПС као на некога са ким је у завади, "али приметно је да у последње време из СПС-а стално шаљу поруке нетрпељивости према СНС-у или увреде на рачун Александра Вучића и његовог тима".

"Нека се Ивица Дачић распита шта се то дешава у његовој странци и нека се определи да ли жели да настави пут будућности са СНС-ом, или има идеју уједињавања после избора са другима, а против Вучића и СНС-а", напоменула је председница Скупштине.

На питање како види то што се опозиционе проевропске странке заклињу да неће у коалицију са СНС-ом, одговорила је да је можда то део предизборног слогана "мрзимо Вучића" и додала да није приметила да их је било ко и звао.

"Ми нећемо да водимо негативну кампању. Са једне стране имамо резултате владе коју предводи Александар Вучић и колико је Србија напредовала за две године, а са друге стране имамо резултате Бојана Пајтића. Не морамо да говоримо много једни о другима, видећемо шта ће рећи грађани Војводине. Коначно имају могућност да кажу нешто о симболима пропасти Војводине Хетерленду и Каменици 2", сматра Гојковићева.

Одговарајући на питање да ли мисли да отварање школа, фабрика и реновирање болница није део кампање и није темпирано баш пред изборе, председница Скупштине је нагласила да не траже грађани да престану да раде због кампање.

"Ако опозиција тако каже, то је њен начин размишљања. Уопште не пратим шта Пајтић ради. Он не ради ништа и немам ту дилему да ли ће он злоупотребљавати функцију у изборне сврхе. Све што обавља је влада у сенци петком", закључила је Гојковићева.

недеља, 28. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару