Пајтић: Напад на посланике ДС-а - покушај убиства

Председник ДС Бојан Пајтић затражио је да се утврди ко је организовао хулигане који су напали посланике Демократске странке на Звездари.

Напад групе хулигана на посланике Демократске странке био је покушај убиства, изјавио је председник ДС-а Бојан Пајтић на конференцији за новинаре и затражио да се утврди ко је организовао те хулигане.

Пајтић је указао да је у недељу у центру Београда покушано убиство народних посланика Наташе Вучковић, Драгана Шутановца, Балше Божовић и министра владе у сенци Ивана Стефановића.

"Када један од хулигана држи разбијену флашу, други нож, а трећи подстиче на убадање, то јесте класичан покушај убиства и захтевамо од тужилаштва да у том смислу и реагује", истакао је Пајтић.

Он је додао да је то био 97. инцидент против чланова ДС-a у протекле четири године. "Од Врбаса, преко Мионице до Милановца људи су пребијани. Тражимо се да утврде одговорни за насиље које се годинама дешава", истакао је Пајтић.

Он је поручио да ће се Демократска странка борити за праведну и правну Србију и да је спремна да одбрани грађане од насиља и нагласио да ДС неће одговарати говором мржње.

Ако је било могуће да се народним посланицима, који су били у групи и под одређеном заштитом јавности, догоди овако нешто онда сваком грађанину може да се деси много горе, сматра Пајтић.

Он је упитао и ко је организовао групу хулигана која је напала чланове Демократске странке наводећи да је очигледно да они нису били тамо случајно.

"За атмосферу линча и насиља и за говор мржње који се већ четири године појављује у сваком саопштењу Српске напредне странке о Демократској странци сматрамо одговорним председника Владе Александра Вучића", указао је Пајтић.

Он је рекао да се кроз та саопштења и изјаве четири године црта мета на леђима Демократске странке.

"Демократска странка се вређа, понижава и јавно квалификује као криминална, насилничка организација и највећа срамота. Природна и логична је реакција да се догодило насиље", сматра Пајтић.

Он је истакао и да ДС тражи да се прекине са атмосфером насиља. "Ми нећемо одговарати истом мером нити говором мржње. Ми ћемо одговарати борбом за нормалну Србију и нормалан живот и за правну државу у којој нико неће бити програњан због свог мишљења, поручио је Пајтић и закључио да је то лога и обавеза Демократске странке.

На конференцији се појавио и власник и главни уредник листа Информер Драган Вучићевић.

Он је тражио одговор на питање да ли се посланик ДС-a Драган Шутановац уносио у лице једном од нападача и по чему се та туча разликује од досадашњих које су се десиле у Београду.

Вучићевић је рекао да се, према полицијским подацима, у Београду од почетка године догодило више од пет хиљада туча и упитао зашто је туча која се десила у недељу разлог за ванредно стање.

Он је од функционера ДС-a тражио одговоре како је платио летовање на Малдивима.

Функционер ДС-a Наташа Вучковић је одговорила да су у недељу нападнути људи који су се у складу са законом бавили предизборним активностима и да да то нема никакве карактеристике туча које помиње Вучићевић.

"У недељу је неко могао бити убијен разбијеном и баченом флашом, неко од посланика ДС-a, неко од њених активиста, али и неко од грађана. Ваша питања нису на месту", закључила је Вучковићeва.

Функционер ДС-а Гордана Чомић је пришла Вучићевићу како би га испратила до излаза из просторија ДС-а, а он ју је упитао да ли је почела да ради као избацивач.

"Ово што ви радите је насиље. Каква је ово Демократска транка", рекао је Вучићевић.

недеља, 28. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару