ДС: Функционери странке нападнути на Звездари

Функционери Демократске странке нападнути су на Звездари, тврди та странка. Председник ДС-а Бојан Пајтић осудио напад, и истакао да ће се ДС због тога борити за праведну и правну државу.

У саопштњу Демократске странке наводи се да је група насилника физички насрнула на Наташу Вучковић, Драгана Шутановца, Балшу Божовића и активисте ДС-а који су разговарали са грађанима на Звездари.

Бојан Пајтић осудио је напад на функционере ДС-а на Звездари оцевнивши да је то последица обрачуна са политичким противницима.

Према његовим речима, власт се већ четири године "брутално обрачунава" са политичким противницима, медијима и неистомишљеницима.

"То није праведна Србија, то није правна држава, и ми због тога оштро осуђујемо инцидент који се догодио на Звездари нашим активистима", рекао је Пајтић.

Сматра да се у свим саопштењима владајуће странке могу препознати увреде, клевете, насиље, позив на линч па је, оцењује, логично и природно да се насиље и линч дешавају.

"Желимо да живимо нормално, желимо да живимо сад. Позивамо грађане Србије да 24. априла тихо и одлучно изађу на изборе јер овакву беду и понижење себи нико не сме да приушти, ни себи, ни својој породици у наредне четири године", закључио је председник ДС-а.

Према речима Балше Божовића, полиција је интервенисала после позива из ДС-а, нападачи су се разбежали, а функционери ДС-а нису повређени, али је лакше повреде задобио један активиста ДС-а којем је указана лекарска помоћ.

У моменту када је четворо функционера ове странке, у оквиру редовних изборних активности, разговарало са грађанима на пијаци Ђерам, прецизирао је Божовић, четворица нападача са капуљачама дошла су са пијаце са пивским флашама у рукама.

"Почели су да добацују, да би разбили флаше, насрнули на чланове ДС-а, уз узвике како би нас требало избости, да би нас потом гађали боцама", објаснио је Божовић.

Полиција је стигла петнаестак минута пошто је позвана, додао је, а када су се полицајци појавили, нападачи су се разбежали.

Повређени активиста ДС-а је одвезен, како би му била указана медицинска помоћ, док су функционери странке дали изјаве полицији.

"Ово је лигична последица политичког и медијског прогона у последње четири године", оценио је Божовић.

Божовић сматра да Србија, у којој је забрањено другачије мишљење, не може да буде безбедна.

"Упозоравали смо да је Београд један од најнебезбеднијих градова у Европи. Борили смо се деведесетих година против оваквог насиља, у којем никада није откривен кривац, а не очекујем да ће и данас бити откривен кривац", рекао је Божовић.

понедељак, 29. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару