Вучић: Србија не сме ни да застане

Желимо да Србију развијамо још брже и више, јер смо успели да зауставимо пропадање, да станемо на ноге, да поставимо темеље, а сад нам остаје да зидамо стабилну кућу и да људи овде виде будућност за своју децу, поручио је лидер СНС-а Александар Вучић на предизборном митингу те странке у Шапцу.

Председник Српске напредне странке Александар Вучић позвао је грађане Србије да добро размисле за кога ће гласати и ко ће после избора бити премијер, и поручио да једино опција коју нуди СНС са својим коалиционим партнерима може Србију да одведе у будућност.

Вучић је на митингу у Шапцу рекао да би се сви ујединили и формирали Владу када би имали само један глас више на изборима 24. априла и да би онда вратили Србију у прошлост.

"Један једини глас да имају више, не брините, наћи ће начин да Србију врате у прошлост. А Србија мора да гледа у будућност и не сме ни да застане на том путу", рекао је Вучић.

Навео је да се на предстојећим изборима суштински гласа за то ко ће водити Владу и земљу у наредне четири године, те да ће грађани, ако буду гласали за било коју другу опцију осим СНС-а, суштински гласати или за Бојана Пајтића или за Санду Рашковић Ивић.

"Па ви гледајте", нагласио је Вучић.

Рекао је да напредњаке, а поготово њега, нападају и са леве и са десне стране и да суштински нема никакве разлике између оних који су, како каже, учествовали у пљачкашким приватизацијама и оних који би да Србију изолују.

"Све је то исто и сутра би се договорили да владају без икаквих принципа", рекао је Вучић.

Поновио је да га не занима власт и да неће да прави никакве компромисе само да би остао на власти и да је једина политика која га занима стабилност, мир и развој Србије.

Вучић је рекао и да његови политички противници имају само један програм, а то је да га сруше, али додаје да на такве прозивке неће одговарати тешким речима.

Истакао је да жели уједињену Србију, која брине о проблемима свих, јер су много година владале интересне групе и тајкуни, и поручио да се то више никада неће догодити.

"Обичан народ и пристојна Србија доносиће одлуке ко ће управљати у њихово име. О том питању компромиса нема. Поштени људи да могу да живе поштено, а лопови – зна се где им је место", рекао је Вучић.

План СНС-а да још брже мења Србију

Председник СНС-а је рекао да је план те странке, ако добије поверење грађана, да још брже мења Србију.

"Успели смо да зауставимо даље пропадање, да станемо на ноге, да поставимо темеље, а сад нам остаје да зидамо чврсту кућу, да зидамо зидове који ће нас бранити од ветра, кров од кише, да људи живе боље и виде будућност за своју децу", рекао је Вучић.

Захвалио је пензионерима на жртви коју су поднели и поновио да ће привреда бележити само раст у будућности, те да ће пензије и плате само расти.

Додао је и да ће Влада у Шабац довести једног јапанског инвеститора који ће запослити више од 1.000 радника, наводећи да Влади не смета то што су неки други на власти у Шапцу, јер је посао да за сваког грађанина уради што више може.

"Желимо да имамо уједињену Србију, а не да се делимо", рекао је Вучић.

А о својим политичким противницима, додао је, имао би много тога да каже, за оне који су 12 година били на власти у Србији, 16 година у Војводини и исто толико у Шапцу, али и навео да у овој кампањи о њима неће рећи ниједну ружну реч.

"Шабац гласа за модернију будућност"

Представници коалиције "Александар Вучић – Србија побеђује" поручили су на митингу да су спремни да воде Србију у још напреднију и модернију будућност, као и да у Шапцу преузму власт.

Лидера СНС-а су Шапчани, у препуној дворани "Зорка", поздравили бурним аплаузом и узвикујући "Србија, Србија".

Присталице коалиције око СНС-а носили су заставе СНС-а, ПУПС-а, Покрета социјалиста, СДП-а, али и Републике Србије, као и пароле подршке.

Митингу су присуствовали највиши страначки функционери СНС-а, међу којима Маја Гојковић, Зорана Михајловић, Јадранка Јоксимовић, Златибор Лончар, Вања Удовичић...

Председник Социјалдемократске партије Србије (СПДС) Расим Љајић истакао је да се листа око СНС-а не бори за цензус, као други, већ за проценте, проценте повећања стопе запослености, смањења сиромаштва, повећања извоза и производње.

Истакао је да не треба гледати резултате истраживања јавног мњења, јер противници хоће да уљуљкају грађане да престану да се боре.

Према његовим речима, противници, како око ДС-а, тако и они око ДСС-а, уједињени су само у мржњи против Вучића, немају програм за решење проблема у земљи.

"Они седе за рачунарима и читав дан сеју мржњу. Тиме не решавају ниједан проблем", нагласио је Љајић.

Рекао је да је остало 29 дана и 13 сати до избора и да треба сви да допринесу великој победи, а да не чекају да Вучић сам на својим леђима донесе ту победу.

Лидер Покрета социјалиста Александар Вулин изразио уверење да се Србија неће враћати у време тајкуна и да зна за кога треба да гласа, и у кога да верује – Александра Вучића.

Вулин је рекао да нема повратка у мрак и да је потребна уједињена Србија, у којој су очеви и синови на истој страни.

Носилац листе "Александар Вучић – Србија побеђује" у Шапцу Слободан Поповић поздравио је лидера СНС-а, поручивши да заслужује већи аплауз него када су рукометаши Металопластике освајали врх Европе.

Указао је на своју судбину, рекавши да је пре више година размишљао да иде у иностранство, због тешке ситуације у земљи, али да се појавио Вучић, који је наумио да направи модернију и напреднију Србију.

"Дужни смо и морамо да обећамо Вучићу сваки секунд и милиметар наших живота као помоћ на његовом путу боље и напредније Србије", подвукао је Поповић.

Присутнима се обратила и српска репрезентативка у атлетици Нађа Церовац, која је рекла да је уверена да млади треба да учествују у креирању сопствене будућности и да треба да изађу на изборе.

понедељак, 29. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару