Вучић: Ако СНС победи имаћемо нове људе у влади

Председник СНС и премијер Александар Вучић најавио је вечерас нове људе у новој влади, уколико СНС на изборима добије поверење народа. Лидер СНС-а најавио да ће наћи времена за тв дуел са политичким противницима.

"Ако добијемо поверење народа, имаћемо нове људе у влади и нову енергију", рекао је Вучић.

Лидер напредњака је, гостујући на телевизији Хепи рекао да ће мото СНС у кампањи бити покушај да се ујединимо за европски стандард живота, за боље школе и болнице, за стабилне и растуће пензије и плате, за нормалну и пристојну Србију.

Према његовим речима, највишšе нових људи је управо на листи СНС.

Није хтео да коментариšе изјаву једног политичког аналитичара да је то "листа бескичмењака", приметивши да на увреде не жели да одговара.

"Богдан Обрадовић, Љиљана Хабјановић Ђуровић...све су то бескичмењаци, приметио је иронично.

Вучић се осврнуо и на питања о образовању кандидата СНС и запитао како су могуће такве примедбе од странака чији кадрови су, попут председнице Одбора за културу студирали 20 година.

"Новица Тончев говори о образовању Зоране Михајловић...", приметио је Вучић.

Није искључио могућност да СНС не добије већину.

"Уопште није немогуће и не бих то искључио, једнако је вероватно или вероватније да победе сви они који су уједињени у мржњи против мене или странке коју водим. Али, како је Софокле говорио - милије ми је да часно пропаднем него да победим варајући", рекао је Вучић.

Навео је да нема ништа важније од тога да се неко осећа добро због онога што се ради за државу.

"Ми смо много тога добро урадили, поставили темеље озбиљне државе, а пред нама је још много посла", рекао је Вучић.

Вучић је изјавио да неће формирати владу по сваку цену и да по том питању неће правити никакве компромисе.

"Уколико не будемо имали могућност да формирамо владу, нећемо је формирати по сваку цену. Лично нећу да правим никакве компромисе по питању политике. Наша политика је политика развоја Србије, раста БДП, пада фискалног дефицита, пада незапослености", рекао је Вучић.

Навео је да је у претходном периоду отворио 27 фабрика истакавши да жели да настави са таквом политиком како би грађани Србије живели боље.

Наћи ћу времена за тв дуел са политичким противницима

Премијер рекао је да ће наћи времена и начина да изађе на дуел са представницима опозиционих партија.

"Обећавам вам да ћу наћи времена и начина да изађем на дуел са њих петорицом", рекао је Вучић на опаску да би било у реду да се сусретне са лидерима опозиције.

"А кога да изаберем за дуел", упитао је Вучић, а на констатацију новинара - све заједно - Вучић је упитао да ли треба да буде сам против њих петнаест.

Подсетио је да је више пута рекао да је "за њих слаб", међутим навео је и да ће без обзира на то што неће бити равноправно - ићи на дуел.

"Не знам које су три коалиције главне, али, ево, обезбедићу вам да се њих четворица, петорица скупе на једну страну, ја на другу страну, могу и шестог да доведу...", рекао је Вучић, додајући да је онда смешно да се говори о равноправним условима.

Рекао је и да је донета одлука да нема изнајмљених термина у кампањи само зато што легални новац има само СНС и упитао са ког рачуна су друге странке платиле рекламу у новинама.

"Који је тајкун дао новац? Видим има билборда. Одакле? Са ког рачуна? Не зна нико, а да је то случај са нама, распитали бисте се, па бисте 500 репортажа направили", констатовао је Вучић. 

понедељак, 29. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару