Ко стоји иза изборне листе "Паткица"

На општинама Врачар и Стари град прихваћене су две изборне листе под називом "Паткица – не Београду на води", саопштила је Иницијатива "Не да(ви)мо Београд", истичући да је реч о "изборној манипулацији". Захтевају повлачење тих листа.

Представници Иницијативе сумњају да иза те две листе стоји СНС и да је циљ да се искористи њихово име ради бољег резултата на предстојећим изборима.

Добрица Веселиновић из Иницијативе тврди да су њихови чланови "истраживали људе на листама "Паткица – не Београду на води" и да су установили да је реч о симпатизерима и особама блиским СНС-у.

"Мислимо да је узрок свему овоме истраживање за које смо сазнали да постоји, а које каже да би потенцијална листа 'Паткица – не Београду на води' имала добар изборни резултат", навео је Веселиновић на конференцији.

На питање да ли је име иницијативе заштићено, Веселиновић је рекао да није, јер је и даље реч о неформалној иницијативи.

Они траже да се Никола Селаковић и Горан Весић, које сматрају "водитељима кампање у тим општинама", изјасне како је дошло до овога.

Ратковић: Изборна листа нема везе са СНС-ом

Регујући на конференцију Иницијативе "Не да(ви)мо Београд", архитекта Иван Ратковић изјавио је, у име изборне листе "Паткица – Не Београду на води", да је глас грађана за ту листу једини прави глас против тог пројекта. 

Ратковић тврди да та иницијатива "крије од грађана Београда своју блиску везу са Демократском странком", а "ДС не само да није против 'Београда на води', него активно спроводи овај пројекат".

Одбацује оптужбе Иницијативе "Не да(ви)мо Београд" и, у допису достављеном Танјугу, тврди да нема никакве везе са СНС-ом.

"Никада нисам био члан СНС-а, нити сам гласао за ту странку, а некада сам подржавао ДС. Окупио сам различите људе да буду на овој листи и међу њима има бивших чланова различитих странака, од СНС-а до ДС-а, а сада су сви у Невладиној организацији 'Врачар слободно'", навео је Ратковић у име Невладине организације "Врачар слободно", која је поднела изборну листу "Паткица – не Београду на води".

Истакао је да су се неки од њих разочарали у своје бивше странке, променили мишšљење, а једини критеријум да се нађу на изборној листи је био – да буду против пројекта "Београд на води".

"Ја сам са својим пријатељима организовао групу грађана 'Паткица – Не Београду на води' и имам право да то урадим по закону. То право сам стекао тако што сам био на свим протестима који су се одржавали против 'Београда на води', тако што се активно борим против овог пројекта, тако што убеђујем своје пријатеље и познанике да тај пројекат није добар за Београд. Зато сам одлучио да се кандидујем на локалним изборима да би грађани који су против 'Београда на води' имали за кога да гласају", наводи Ратковић.

Позива Иницијативу "Не да(ви)мо Београд" да им се придружи.

"Ако сме, јер лидери ове иницијативе крију од грађана Београда своју блиску везу са Демократском странком. А ДС не само да није против 'Београда на води' него активно спроводи овај пројекат", тврди Ратковић.

Према његовим речима, пројекат "Београд на води" не би могао да се спроведе да у њему активно не учествује Општина Савски венац, а на тој опšштини на власти је Демократска странка. 

"Док ДС јавно напада 'Београд на води', њихови општински функционери све раде да га спроведу", наводи Ратковић и додаје:

"Дакле, ДС није искрен и грађани треба да знају да гласати за ту странку значи гласати за 'Београд на води'. Све то крију лидери Иницијативе 'Не да(ви)мо Београд' као што крију у каквим су везама са Демократском странком и какву су подршку добили од разних фондова."

Глас за листу "Паткица – Не Београду на води" је једини глас против "Београда на води", истиче Ратковић и позива Иницијативу "Не да(ви)мо Београд" да се одлучи "да ли су против овог пројекта или су за ДС, која спроводи овај пројекат под контролом СНС-а".

понедељак, 29. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару