СНС: Новосадски ДС оштетио град за четири милиона евра

Заменик шефа одборничке групе СНС у Скупштини Града Новог Сада, Дина Вучинић, рекла је да је ДС на изградњи два булевара у Новом Саду, Булевара Европе и Сомборског булевара, оштетила Нови Сад за 493.595.000 динара.

Вучинићева је на конференцији за новинаре рекла да је Демократска странка изградњу дужног метра тих саобраћајница плаћала значајно скупље од реалне или од оне коју је 2014. године утврдила Српска напредна странка приликом завршетка Булевара Европе.

Према њеним речима, дужни метар саобраћајнице на Булевару Европе, ДС је плаћала скупље за 47,5 одсто, а на Сомборском булевару за 29,4 одсто већој цени од реалне.

"Претходна градска власт је између 2009. и 2010. године уговорила и изградила 3.220 метара Булевара Европе са просечном ценом по дужном метру од 282.702 динара, док је актуелна власт завршила изградњу Булевара Европе са 1.818 дужних метара са просечном ценом градње по дужном метру од 191.669 динара, што представља разлику од невероватних и огромних 91.000 динара по једном дужном метру", навела је Вучинићева.

Штета по градски буџет која је настала због, како је рекла Вучинићева, неодговорног трошења средстава од стране предходне градске власти, само на поменутих 3.220 метара Булевара Европе износи 2,4 милиона евра, док је за 3.652 метра изграђене саобраћајнице на Сомборском булевару градски буџет оштећен за додатних 1,6 милиона евра.

"Увидом у уговоре које је о изградњи два поменута булевара закључила Демократска странка, може се закључити да је сваки дужни метар на тим булеварима различито коштао и то је још једна нелогичност, поред оне да је те булеваре градило неколико различитих извођача радова, па тако имамо да је код једног извођача један дужни метар изградње коштао 375.000 динара, а код другог 212.000 динара", истакла је Вучинићева.

Према њеним речима, за новац за који је ДС оштетила Нови Сад само на изградњи Булевара Европе и Сомборског булевара, могла изградити три позоришна трга, два пречистача отпадних вода или реконструисати две улице попут Улице цара Лазара у Футогу.

"Актуелна градска власт на челу са СНС-ом Булевар Европе је завршила по реалној тржишној цени и на тај начин је показала да се одговорно односи према сваком динару који припада Новосађанима и то ће бити наше трајно опредељење. Нови Сад никада више неће бити оно што је био за време неодговорне и бахате власти ДС-а, а Српска напредна странка ће се истином увек борити против овакве политике", закључила је локална функционерка СНС-а.

понедељак, 29. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару