ДСС и Двери кампању почели са Петроварадинске тврђаве

Демократска странка Србије и Двери почетак своје предизборне кампање прогласили су на Петроварадинској тврђави испод Петроварадинског сата, уз поруку да се залажу за слободну Србију са Косовом, која је за сардњу са истоком и западом али против уласка у ЕУ и НАТО.

Председница ДСС Санда Рашковић Ивић рекла је новинарима да коалиција ДСС и Двери своју кампању почиње из српске Атине и да та коалиција Србији нуди нешто потпуно ново и другачије у односу на све остале странке баш као што је, како је рекла, Петроварадински сат различит у односу на све друге сатове.

"Ми се залажемо за слободну Србију која је за сарадњу и са истоком и са западом, а храбри смо да кажемо да нећемо наставити пут у Европску унију јер он није у интересу српског народа и храбри смо да кажемо да нећемо у НАТО и да ћемо се борити за Косово и Метохију у Србији", рекла је Рашковић Ивић.

Она је казала да је данас први дан пролећа и да ће пролеће "донети промене у Србији".

"Данас је и међународни дан борби против карцинома дојке, ми на тај дан кажемо да нећемо у НАТО који је бомбардовањем учинио да многе жене у Србији имају проблем са том болешћу", казала је Рашковић Ивић додајући да је глас за ту коалицију глас за Србију.

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је да коалиција ДСС-Двери доноси нове људе који се залажу за срећнију Србију.

"За нас је срећа породица, за нас је срећа поносна и економски јака Србија, за нас је срећа Косово и Метохија у Србији", рекао је Обрадовић.

Обрадовић је рекао да се та коалиција залаже за јаче савезништво са Русијом, да се противи путу у Европску унију и чланству Србије у НАТО.

Обрадовић је нагласио да између Демократске странке и Српске напредне странке нема никакве разлике, а једини ко је различит од свих других на српској политичкој сцени је коалиција Двери и Демократске странке Србије.

Потпредседник ДСС Борко Илић који је и председник градског одбора те странке у Новом Саду рекао је да поменута коалиција своју кампању почиње данас у Новом Саду на први дан пролећа и на светски дан среће, јер како је рекао, срећа прати храбре, а срећа је и слоган те коалиције.

"Сат иза нас је различит од свих других, јер мала казаљка показује минуте а велика сате, а и ова наша коалиција је различита од других јер једина сме да каже не НАТО пакту и једина сме да каже не Европској унији и политици Брисела", рекао је Илић.

Почетак кампање поменуте коалиције на симболичан начин означен је тако што је са Петроварадинске тврђаве у небо пуштено стотине црвених, плавих и белих балона у бојама српске заставе.

понедељак, 29. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару