ДС критикује градску власт у Новом Саду

Градска власт у Новом Саду је на скандалозан начин одустала од градње зграде Завода за хитну медицинску помоћ, која је требало да буде подигнута на Сомборском булевару, и ушла је у поступак јавних набавки за инвестицију за коју нису планирана буџетска средства.

Јавно предузеће Завод за изградњу града је 8. марта обуставило поступак јавне набавке за избор извођача радова због тога што, како је наведено, Одлуком о буџету Града Новог Сада за 2016. годину, уопште нису предвиђена средства за реализацију те инвестиције.

Такво образложење ће, оценио је ДС, остати уписано у аналима као још један трагикомичан доказ тоталне неспособности и бахатости садашње градске власти у Новом Саду, јер се досад нигде није десило да локална самоуправа води поступак јавне набавке за коју уопште није планирала средства у свом буџету.

ДС у саопштењу подсећа на чињеницу да је поступак јавне набавке за избор извођача радова на новој згрaди још у новембру прошле године био блокиран подношењем захтева за заштиту права понуђача.

Садашња градска власт, предвођена Српском напредном странком, није била у стању ни да припреми исправну конкурсну документацију за предметну јавну набавку, али то јој није сметало да се већ дуже време хвали новом зградом Завода за хитну медицинску помоћ као да је објекат у завршној фази градње, наводи странка.

Сад се показало, истиче се у саопштењу, да је реч о новој превари у режији одлазећих "станара Градске куће, који су у тајности одустали од градње објекта о коме су у јавности говорили као о још једном незапамћеном подвигу.

Градски челници су на тај начин по ко зна који пут понизили и омаловажили грађане Новог Сада, а себи приредили још једну бруку коју неће сакрити никаква заглушујућа пропаганда и хвалисање непостојећим успесима, оценио је новосадски ДС.

ДС: Легализован криминал узурпације земљишта

Покрајински одбор Демократске странке затражио је данас од Владе Србије да поништи закључак о пољопривредном земљишту којим је "у потпуности легализован криминал" у вези са узурпацијом државног пољопривредног земљишта.

ДС је у саопштењу затражио од Владе и да казни особе у ресорном министарству које су одговорне за, како се наводи, срамно и штеточинско поступање.

Та странка је оценила и да се на овом примеру најбоље види "принцип силе и закона јачег, који СНС свакодневно примењује у Војводини".

"Суштина је, и то је сада сасвим јасно, да је у потпуности легализован криминал у вези са узурпацијом пољопривредног земљишта, а сви насилници који већ месецима узурпирају земљу овим закључком су аболирани од одговорности", наводи ДС.

Влада Србије донела је 11. марта закључак којим се свим локалним самоуправама препоручује да омогуће узурпаторима пољопривредног земљишта да до почетка маја пријаве површину коју су бесправно узурпирали и да за њу плате просечну цену земље, додаје та странка.

уторак, 30. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару