СДС: СНС уназађује Србију

Именовање Милорада Грчића за вршиоца дужности директора ЕПС-а је доказ да СНС нема стручне кадрове, оцењује Социјалдемократска странка. У саопштењу се наводи и да напредњаци "поштујући искључиво критеријум страначког запошљавања настављају да уназађују све секторе".

СДС је у саопштењу оценила да је именовање Грчића "последње у низу катастрофалних кадровских решења СНС" и поставила питање "шта бившег власника печењаре из Обреновца, квалификује за обављање овако одоговорне функције".

"Премијер покушава да препричавањем извучених из контекста реченица Бориса Тадића, скрене пажњу са чињенице да је Србија на последњем месту у региону по свим економским параметрима, а да он нема одговор на тај проблем и кадрове који могу да се носе са нараслим проблемима. Сматра и да ће проћи неопажено да је на место директора ЕПС-а постављена особа за коју се не зна коју је средњу школу завршила и са сумњивом дипломом економисте, која је стечена тек пре неколико година", додаје се у саопштењу.

Како се наводи, нови директор ЕПС-а је од 2012. године "неславну репутацију стекао обављајући функцију директора ПД Колубара, највећег произвођача угља у Србији и ослонца електро-енергетског система Србије".

"Подсећамо да је у време док је био директор Колубаре, под чудним околностима потопљен највећи површински коп Тамнава Запад, што је за последицу имало смањење производње угља за седам милиона тона. У време када је Грчић био директор Колубаре откопана је најмања количина откривке у последњих 20 година, што ће имати знатне последице по производњу угља у наредним годинама", саопштио је СДС.

Та странка је навела да у време док је Грчић био на функцији није покренута ниједна стратешка инвестиција, већ да се углавном откопавао угаљ са копова на којима је припрема за откопавање угља обављена пре његовог доласка на чело Колубаре.

"Очигледно је да СНС нема квалитетне кадрове за обављање најодговорнијих послова, као и да су опет политика и страначко именовање победили струку и знање. СНС је и овим кадровским решењем још једном демонстрирала неодговоран однос према најважнијим ресурсима ове земље", навео је СДС.

У саопштењу је оцењено да је "порука овог именовања заправо да су енергетска стабилност и енергетска безбедност државе мање важни од тога да се нестручни кадрови СНС поставе за директоре јавних предузећа".

"Ово је још један доказ обмана и лажних обећања ове владе која је обећала департизацију и стручне људе на одговорним местима, а очигледно да је закон који је донет у ту сврху само мртво слово на папиру, баш као и сва законска и реформска решења којима се ова влада хвали", саопштио је СДС.

уторак, 30. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару