Торбица: ДС прехрамбеним пакетима обезбеђује потписе у Бачу

Председник Покрајинског одбора Покрета социјалиста (ПС) Бојан Торбица рекао је да Демократска странка поделом прехрамбених пакета покушава да обезбеди потписе подршке за учешће на локалним изборима у општини Бач.

Торбица је на ванредној конференцији за новинаре рекао да је Покрет социјалиста дошао у посед документације која доказује да је Покрајинска влада, односно њена Канцеларија за инклузију Рома, послала 350 прехрамбених пакета непостојећој Канцеларији у Месној заједници Вајска у општини Бач.

"Утврдили смо да ни у једној општини не постоји општинска Канцеларија за инклузију Рома, а поготово не у месним заједницама, а пакети су послати на адресу непостојеће Канцеларије у Вајској, а на назначеној адреси – Улица Пере Сегединца бр. 12, станује Зоран Петровић, кандидат ДС-а за одборника у Скупштини општине Бач, који се на листи те странке налази на 5. месту", рекао је Торбица.

Нагласио је да је Општинска изборна комисија у Бачу два пута враћала листу Демократске странке због уочених неправилности, а на крају је и одбила ту листу из истих разлога.

По Торбичиним речима, интересантно је то да је Општинска изборна комисија одлуку о одбијању листе ДС-а донела 13. марта, а да је већ дан касније, 14. марта, уследила подела прехрамбених пакета у Војској и то у насељу где претежно живе припадници ромске националности.

"Поред тога што на адреси на коју је упућено 350 прехрамбених пакета не постоји никаква Канцеларија за инклузију Рома и што на тој адреси станује кандидат ДС-а за општинског одборника, занимљиво је да је на пријемници робе печат Удружења грађана 'Ромкиње Бача', које и није из Вајске већ из Селенче. Све то указује да се не ради ни о каквој помоћи већ о покушају да се на тај начин прикупе потписи који ДС-у недостају да би уопште учествовали на изборима", истакао је Торбица.

Председник Покрајинског одбора Покрета социјалиста јавно је поставио питање председнику ДС-а Бојану Пајтићу и кандидату те странке за покрајинског премијера Мирославу Васину да ли, како је рекао, "постоји могућност поделе било чега у покрајини а да у то не буду умешани чланови њихове странке и да ли ико у Војводини може добити било шта од хуманитарне помоћи или на конкурсима које расписује Покрајинска влада, а да није члан ДС-а".

"Ово је сраман чин којим се наставља суноврат Демократске странке и сигуран сам да ће 2016. година бити последња година у којој ће ДС бити било где и било када на власти на територији Републике Србије", рекао је Торбица.

Он је напоменуо да у општини Бач Покрет социјалиста на локалне изборе иде самостално, те да је та странка, после Српске напредне странке, као друга предала листу која се усвојена и проглашена.

уторак, 30. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару