Пајтић: Крај Вучићеве лоше монодраме

Председник Покрајинске владе и лидер ДС-а Бојан Пајтић критиковао је председника Владе Србије и лидера СНС-а Александра Вучића, оптужио га да је уништио Србију и поручио да је дошао крај "патетичне и лоше Вучићеве монодраме".

Бојан Пајтић наводи у саопштењу да "премијер у оставци не може да схвати да мора да положи рачуне и објави резултате".

"Четири године је уништавао систем ове државе, одузимао земљу од породичних газдинстава, смањивао плате и отимао пензије људима, давао ресурсе будзашто тајним уговорима и тајним партнерима, претио и вређао, угрожавао домаћа предузећа наметима", наводи се у саопштењу.

Пајтић је у писаној изјави додао и да је Вучић за то време срозавао школство и здравство и немаром два пута допринео поплавним катастрофама. Оптужио је Вучића и да је доводио "незналице" на одговорна места и вређао интелигенцију грађана.

"За то у пристојној земљи мора да се одговара. Сад је час", поручио је Пајтић.

Према његовим речима, неистина је да су за време Демократске странке "оборени сви рекорди у паду бруто друштвеног производа и расту јавног дуга".

"Последње године наше власти, 2011, БДП је био девет милијарди евра већи - 33,4 милијарде евра. БДП владе Стефановића, Селаковића, Вучића и Вулина је 33 милијарде евра, дакле око 400 милиона евра мањи. То је њихов резултат", каже Пајтић.

Додаје да је ДС затекао јавни дуг Србије од 36 одсто БДП-а, а да су оставили дуг од 45 одсто БДП-а, док га је актуелна власт повећала на чак 76 одсто БДП-а.

"Галопирајући раст јавног дуга је производ њиховог незнања и неспособности. Задужили су Србију 10 милијарди евра. Најгоре од свега је то што премијер у оставци верује да су грађани Србије малоумни и да ово не могу да провере", поручио је Пајтић.

Према његовим речима, у Србији има милион незапослених и "промена статистике ту не помаже, осим у лагању".

"Запослено је око 50.000 чланова СНС-а и нико више. Пензије и плате су смањене само зато што неко мора да се одрекне примања да би било новца за плате Вулинових, Вучићевих и Ристичевићевих људи. Србија плаћа додатни порез на неспособност СНС-а", оценио је Пајтић.

Навео је и да су "Вучићеве оптужбе" да је ДС злоупотребио новац за обнову дворца Хетерленд код Новог Бечеја и тако оштетио децу са сметњама у развоју "нешто најогавније" што премијер у оставци користи у кампањи.

"Локална власт странке премијера у оставци зауставила је радове само да би могли да кажу како 'Пајтић узима од деце ометене у развоју'. То је гнусно и одвратно. Ми смо подигли осам домова за децу ометену у развоју", навео је Пајтић.

Према његовим речима, није тачно да 48 одсто људи гласа за Вучића, већ се ради о 32 одсто људи, као и да тај проценат "неумољиво пада", наводи се у саопштењу.

уторак, 30. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару