Тадић: Вучић не уме да прихвати одговорност

Лидер СДС-a Борис Тадић рекао је да премијер Александар Вучић не уме да прихвати одговорност за катастрофално стање у земљи, да за сопствене неуспехе покушава да окриви њега, а присваја успехе својих претходника.

Тадић у писаном одговору Вучићу, достављеном медијима, оптужује премијера да се кити туђим перјем и тврди да су основни инструменти ове владе "медијска обмана и лажна обећања".

Бивши председник у два мандата се, каже, слаже да је у околностима када нема светске економске кризе са којом се његова власт суочавала, отежавајућих међународних околности и опозиције која прети насиљем, заиста права "уметност оволико економски уназадити земљу".

Тврди и да у време његовог мандата није било злоупотреба природних катастрофа, нити, како каже, "снимања акционих филмова спасавања хеликоптером у сврху самопромоције", а кршећи процедуре и угрожавајући животе људи.

"Напротив, практично све чиме се Србија данас брани од поплава изграђено је у наше време, а ова влада је само завршила неке пројекте које смо ми започели. Поплава у Трговишту је тада уништила фарму пилића, од чега су зависила радна места људи, и врхунско је лицемерје и демагогија када нашу бригу о тој фарми Вучић данас исмева", навео је Тадић.

ЛДП, ЛСВ, СДС: Политичку дебату замењује медијски линч

Колиција ЛДП, ЛСВ, СДС оценила да "атмосфера у којој друштво улази у ову кампању, јасно показује да ће у њој медијски линч заменити политичку дебату и да ће демагогија заменити политику".

Начин на који премијер Вучић напада Бориса Тадића је ко зна који по реду израз повратка Србије у време мрака у којем Вучић није ни покушавао да се претвара да разуме шта значи трансформација Србије у модерно, европско друштво или да зна како та трансформација треба да се спроведе, каже се у саопштењу.

Коалиција тврди да успеси постоје само у контролисаним ТВ вестима и корист од садашње власти имају само партијски чиновници владајућих странака, њихови пријатељи и породице, а европска Србија постоји само у празним фразама и несхваћеним флоскулама.

"Да би Србија постала пристојно друштво, осим празне европске реторике, они који њоме владају морају у земљи успоставити атмосферу поштовања демократских процедура и закона, слободно правосуђе и слободне медије, безбедне градове и стабилну земљу, мир и разумевање са регионом и искрену сарадњу са Европском унијом", каже се у саопштењу коалиције ЛДП, ЛСВ, СДС.

уторак, 30. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару