Вучић: Тадићева власт Косјерић завила у црно

Премијер Александар Вучић поручио је актуелном и бившем лидеру ДС-а, Бојану Пајтићу и Борису Тадићу, да су добри у медијском наступу и критикама, али да су праве "домете" свог знања и бриге о грађанима показали за време своје власти када су оборени сви рекорди у паду БДП-a, расту јавног дуга и незапослености.

"Моје је да као премијер увек будем са својим народом када је тешко и где постоје проблеми, па сам тако данас у Обреновцу по 36. пут, за разлику од неких других који у тај град нису дошли ниједном или су дошли да држе партијске скупове", рекао је Вучић одговарајући на питање новинара како коментарише најновије јавне иступе Пајтића и Тадића.

Према његовим речима, неки лидери опозиције тражили су да их све телевизије пусте када донесу неку помоћ и то од пара које им републичка власт уплати, од 25.000 евра.

"Ја на то могу само да слегнем раменима и да им кажем 'алал вера, људи, ако је то једино што можете да урадите'", рекао је Вучић и поручио да слободно наставе са критикама, а да ће он наставити да ради у интересу народа и државе.

Вучић је навео и да су се неки од њих док је била суша у Србији брчкали на Брионима, да су неки током зиме летовали на Малдивима, а да су неки други за то време радили, те да је уверен да грађани то виде.

Вучић је рекао да је чуо Бориса Тадића како има неке примедбе и подсетио да је бивши лидер ДС-а и бивши председник Србије својевремено, за време поплава у Лесковцу, "знао да пита – да ли су кокошке назебле и да ли пију седативе".

"А од улагања и водопривредних објеката ништа није било. Само нека критикују, од данас им креће кампања пуним замахом, ту своју мржњу нека акумулирају, а ми ћемо акумулирати љубав према Србији", рекао је Вучић.

Коментаришући гостовање Тадића на једној телевизији, где је рекао да сада има више сиромаштва него у време док је владао, Вучић је рекао:

"Јесте, а и кокошšке не пију седативе" и приметио да је Тадић показао да "ама баш ништа не зна о економији", осим, додао је, ако није био злонамеран у тој емисији.

Тадић је, према његовим речима, "креирао" највећи пад БДП-а од 3,6 одсто 2009. године, галопирајући раст јавног дуга, који још није заустављен, незапосленост од 26 одсто, коју је ова власт смањила на 18 одсто.

"Замислите да смо у једну телевизијску емисију били позвани Стефановић, Чучковић и ја, из исте станке, тако и њих тројица са исте листе два сата причају шта им пада на памет... Тако је то у земљи диктатуре и цензуре, не знам шта би било у слободнијим земљама", рекао је Вучић.

Вучић је рекао и да је Тадић о Косјерићу говорио неистину, да је Тадићева власт завила у црно ту општину, која још није извучена из канџи дуга од 5,5 милиона, да не може из тога да се извуче упркос помоћи Владе од пола милиона до милион евра.

Коментаришући Тадићеву изјаву да је могао и он да ухапси Мишковића ради популарности, Вучић је одговорио:

"Могао је, али није, можда није смео."

"Могао је и Шарића да ухапси, али није, него га је неко други ухапсио. Могао је и Богићевића, али није. Могао је и одговорне за Агробанку, али није. Могао је и одговорне за Хетерленд, па није", рекао је Вучић и "појаснио" да за Тадића није питање притвора то да ли постоји оптужни акт или не.

"Не желим да неко проводи дан у притвору ако нема потребе... они имају судске поступке, а на крају ћемо видети да ли су криви или не."

Коментаришући Тадићеву опаску да све више младих одлази из земље, премијер је констатовао да постоје неки који се радују одласку младих и образованих људи.

"И сада оних 48 одсто људи који гласају за нас су кретени и полуписмени, а ових пет одсто што гласа за њега су генији. Извините, такве монструозне и фашистичке поделе у овој земљи нећу да дозволим да било ко прави", рекао је Вучић.

Како је истакао, и они који су гласали за Тадића и они који гласају за СНС јесу добри и поштени грађани Србије, једнако образовани.

Вучић је истакао да ће се држава трудити да и најобразованије и оне мање образоване задржи у Србији.

"Нажалост, никад то до краја нећете моћи да успете, јер људи иду трбухом за крухом, траже боље плате. Али, што ми будемо поправљали услове живота, што се више будемо приближавали европском страндарду, у томе ћемо више успевати", закључио је Вучић.

Лидер СДС Борис Тадић рекао је да премијер Вучић не уме да прихвати одговорност за катастрофално стање у земљи, да за сопствене неуспехе покушава да окриви њега, а присваја успехе својих претходника. 

На тадићеву изјаву реаговала је Српска напредна странка, која је оценила је данас да "и о Тадићу и о новом ДОС-у најбоље говоре његова дела и вишšе од пола милиона отпушšтених за време његове владавине".

"Колико се Борис Тадић разуме у лечење кокошšака, толико се разуме и у економију, пољопривреду и вођење држžаве", наводи СНС у саопšтењу.

"Грађани одлично знају колико је он урадио за њих и колико саосећа са становнишšтвом погођеним поплавама", уверена је СНС. 

уторак, 30. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару